Fra spindoktor til News: »Jeg har lært, hvordan politikere tænker«

I april sagde han, at journalistens rolle er at »sætte ting i ild«, og at han hellere vil bygge op. Nu skal Nick Hækkerups spindoktor, Søren Lippert, være vært på TV 2 News. »Nu skal jeg selv stå til ansvar for det, jeg gør. Før har mine dårlige beslutninger og råd hængt på ministeren«

Nick Hækkerups særlige rådgiver, Søren Lippert, er fra 1. august ny vært på TV 2 News.

De seneste otte år har Søren Lippert arbejdet med politisk kommunikation, og siden 2011 har han været særlig rådgiver for sundhedsministeren. Men nu bliver 38-årige Søren Lippert tv-vært.

Det er ikke længe siden, Journalisten sidst havde en snak med Søren Lippert om hans karriere som journalist og politisk rådgiver. I et interview fra april gav Lippert udtryk for, at han foretrak kommunikationsarbejdet frem for journalistikken.

»En erfaren journalist, som jeg kender og har stor respekt for, har sagt til mig, at journalistens rolle er at starte en brand, at sætte ting i ild og se, hvad der sker. Det er ikke det, jeg kan. Jeg synes, det er en meget præcis beskrivelse af, hvad journalistik skal: Udfordre, stille spørgsmål. Men det er også journalistikkens begrænsning. Jeg er mere tilpas med det arbejde, der handler om at bygge op,« sagde han blandt andet.

Han fortæller, at han har fået en mulighed, der var svær at sige nej til.

»Jeg har fået en rigtig fin mulighed inden for journalistik. Da jeg talte med din kollega, talte vi om fordelene ved at lave kommunikation,« siger Søren Lippert om sin tidligere udtalelse.

Mulighed for at nørde

Det er ikke tilfældigt, at det netop er TV 2 News, der har ”lokket” Søren Lippert tilbage til journalistikken.

»Efter min mening er News det klart mest spændende medie, når det kommer til at dække dansk politik. Det er helt vildt, hvad en 24-timers dækning giver af mulighed for at nørde lidt mere og samtidig gøre det mere tilgængeligt,« siger han.

Du har jo været manden bag manden og siddet på den anden side i mange år – nu skal du selv frem i fokus. Hvordan har du det med det?

»Det bliver super spændende. Jeg tager en hel masse viden om politik med mig, og det er en kæmpe fordel. Politik er en meget kompleks størrelse, så den viden, man får, når man arbejder med det selv, er guld værd,« siger Søren Lippert og tilføjer:

»Jeg har lært, hvordan beslutninger bliver truffet, og hvordan politikere tænker. Der opstår tit et billede i de danske medier af, at politik er på en bestemt måde. News er den perfekte ramme til at dykke dybere ned i stoffet.«

16 år ældre på otte år

Søren Lippert er heller ikke sikker på, han kommer til at savne sin tid som politisk rådgiver. Han betragter dog sin tid i politik som otte års værdifuld efteruddannelse.

»Efter min mening er det den mest privilegerede efteruddannelse, man kan få. Man bliver også brugt af at arbejde så meget, som jeg har gjort de sidste mange år. Jeg er mindst blevet 16 år ældre på otte år.«

Søren Lippert har tidligere lavet både tv og radio, men det er første gang, han får en værtsrolle på tv.

»Jeg kommer til at bruge de første par måneder på at lære og øve mig. Når man beder om folks opmærksomhed, som man gør på tv, stiller det store krav til, at man gør sig sindssygt umage for at fortælle historier med overskud og personlighed,« mener Søren Lippert.

Før har mine dårlige beslutninger og råd hængt på ministeren.

Søren Lippert, afgående spindoktor

Nu kan du ikke længere ”gemme dig i kulissen”. Hvad bliver den største udfordring i den forbindelse?

»Nu skal jeg selv stå til ansvar for det, jeg gør. Før har mine dårlige beslutninger og råd hængt på ministeren. Det er nok meget sundt selv at skulle være ansvarlig for sine handlinger,« svarer Søren Lippert. 

0 Kommentarer