Fra redaktionschef på Euroman til korrespondent for TIPS-bladet

Navn: Kasper Steenbach, 33 år.Nyt job: Fra redaktionschef på Euroman til korrespondent for TIPS-bladet i Italien per 1/9 2006.Karriere: Stadig uafsluttede danskstudier på RUC. Fodboldjournalist på JP København i 1998-1999. B.T.s sportskorrespondent i London i 2000. Journalist på Euroman i 2001-2005 og redaktionschef samme sted i 2005-2006. Medforfatter til fodboldbøgerne »Spillet om FCK« (2002) og »Arvefjender« (2004).

Navn: Kasper Steenbach, 33 år.

Nyt job: Fra redaktionschef på Euroman til korrespondent for TIPS-bladet i Italien per 1/9 2006.

Karriere: Stadig uafsluttede danskstudier på RUC. Fodboldjournalist på JP København i 1998-1999. B.T.s sportskorrespondent i London i 2000. Journalist på Euroman i 2001-2005 og redaktionschef samme sted i 2005-2006. Medforfatter til fodboldbøgerne »Spillet om FCK« (2002) og »Arvefjender« (2004).

Hvorfor skifter du job? Jeg havde et fantastisk år i London i 2000 både professionelt og socialt. Da jeg kom hjem, lovede jeg mig selv, at jeg på et tidspunkt skulle bo og arbejde i et andet land igen, men gerne ét med et bedre klima og et bedre køkken end det danske og engelske. Det kan lade sig gøre nu, og timingen er perfekt. Min kæreste har mulighed for at tage med, og vi har ingen børn endnu, hvilket gør det lidt lettere at bryde op. Desuden er jeg efter fem år på Euroman moden til såkaldte nye udfordringer – jeg synes i al ubeskedenhed, at det lille, gode hold i redaktionslokalet i de seneste par år har præsteret det klart bedste magasin i Danmark i nyere tid.

Var du begyndt at savne sportsjournalistikken? Nej, det har jeg egentlig ikke haft grund til. Jeg har også bedrevet sportsjournalistik af og til på Euroman – blot i magasinartikler. Hvis jeg har savnet noget, er det nyhedsjournalistikken. Jeg har været fantastisk glad for at lave magasin – for at have tid og plads til at folde historierne ud – men nu ser jeg frem til, at der ikke nødvendigvis skal gå to-tre måneder fra ideudviklingen, til at historien rent faktisk udkommer.

Hvad skal du lave for TIPS-bladet? Jeg skal skrive historier fra et land, hvor fodbold har så vanvittig stor betydning, at der udkommer flere daglige fodboldaviser. Et land, hvor mægtige fodbolddirektører, som det er fremgået af afsløringerne i sommerens skandale i italiensk fodbold, ikke holder sig tilbage for at ringe til fodbolddommerstandens instanser for lige at gøre opmærksom på en given kamps vigtighed for klubben. Jeg glæder mig til at opleve noget af verdens bedste fodbold – og i høj grad også det vanvid, der følger med.

Kan du virkelig få så meget tid til at gå med at daffe rundt og se fodbold i Italien? Ja, det er jeg ret overbevist om. I princippet er jeg TIPS-bladets mand i hele Sydeuropa. Italien er det land, jeg har rejst mest i som turist, og jeg glæder mig meget til at bo fast i Rom. Jeg har for nylig fået henvendelser om blandt andet to redaktørjob, men jeg har været fast besluttet på at få dette livsnyderår med. Jeg har kontrakt i et år, og så må vi se, om jeg til den tid vil og kan tage hjem og stige på ræset igen. Eller om jeg bliver afvist på grund af overvægt.

Har du en drømmehistorie, du gerne vil lave? Ja, jeg har flere, men dem holder jeg indtil videre for mig selv. Men jeg hører til dem, der ikke er ked af sommerens fodboldskandale i Italien. Nu har der åbenbaret sig helt nye vinkler på historierne – jeg skal ikke bare ned og dække endnu et Milan- eller Juventus-mesterskab, da Juventus helt sikkert er bortdømt på forhånd, og Milan sandsynligvis er det samme.

0 Kommentarer