Fravalgt

”Fra jordemoderen sagde ’så er det nu’, var jeg mere fotograf end fødende”

Hver dag afleverer fotografer billeder til deres kunder og redaktører, som aldrig bliver bragt. Forklaringerne kan være mange og gode, men indimellem er det et billede med en særlig plads i fotografens hjerte. Her tilbyder vi en plads til de dræbte darlings

HVAD: Fotografens tredje barn

FOTOGRAF: Christina Hauschildt, freelance

FRAVALGT AF: Allers magasin Q

”Et af de billeder, jeg har taget, som aldrig er kommet på tryk, er fødslen af mit tredje barn. Jeg har taget mange unikke billeder, men jeg tror alligevel, det her er det smukkeste, jeg nogensinde har taget.

I første omgang var det i virkeligheden bare til mig selv. Jeg havde et ønske om at lave et billede af det der første skrig, det første åndedrag. Jeg husker det øjeblik så klart fra mine to første fødsler, og jeg vidste allerede, da jeg blev gravid igen, at jeg ville tage dét billede den her gang.

Både fødslen og det at tage billedet var i virkeligheden piece of cake. Selvfølgelig er det altid en stor bedrift at føde et barn, men når man har prøvet det før og været professionel fotograf i mange år, så var det faktisk bare at trykke på knappen. Fra jordemoderen sagde ”så er det nu”, var jeg i virkeligheden mere fotograf, end jeg var fødende. Og så skød jeg hele vejen, fra hovedet dukkede op, til hun blev løftet ind over mig.

Efter fødslen viste jeg billedet til redaktøren for Allers magasin Q. Hun spurgte med det samme, om jeg ville sælge det. Men noget tid efter skrev hun, at de alligevel ikke ville købe det. Det var noget med, at det ikke passede ind i deres koncept. Måske var det også for voldsomt – man kan jo se, hendes første afføring er på vej ud, og hun har fostervand ud af næsen. Jeg ville også kun sælge det, hvis det kunne blive uden om Allers videreudnyttelsesaftale, men det ville de ikke. Og så besluttede jeg, at jeg bare ville have det for mig selv.”

Har du selv et fravalgt billede, der står dit hjerte særligt nært og gemmer på en god historie, så send det til keb@journalisten.dk

 

0 Kommentarer

Læs også

Fravalgt

”Han kunne være taget direkte ud af en Hollywood-film”

08. FEBRUAR 2023
Fravalgt

”Forlaget syntes, at det blev et nummer for nøgent”

22. DECEMBER 2022