Fra Cairo til Kravling

Under generalforsamlingen i KaJ uddelte Hans Engell årets Kravlingpris. Vinderen brænder for de menneskelige historier, men i fremtiden bliver han glad, hvis bare han får et job.

Ekstra Bladets chefredaktør Hans Engell havde fundet vej til Journalisthøjskolen i Århus for at uddele årets Kravlingpris. Det skete under KaJs generalforsamling lørdag den 28/9.

For vinderen, Nils Giversen, betyder prisen først og fremmest en masse selvtillid. Han blev valgt for sin andel i dokumentarprogrammet 'De bortførte børn', som han har produceret under sit praktikophold i DR-Fakta.
Kravlingprisen uddeles en gang om året til journaliststuderende, der i løbet af året har udvist særligt talent og initiativ. Der var 11 nominerede til årets uddeling, blandt andet Anders Langballe fra Ekstra Bladet, for historien om Forsvarschef Christian Hvidts afgang, og Trine Blicher og Lars Nørgaard fra JP, for deres artikel om de økonomiske forhold i INDSAM.

Nils Giversen vandt først og fremmest, fordi det var en stærk og debatskabende udsendelse.

Det var hans engagement, energi og vedholdenhed, da han fulgte en mor til Cairo, der især imponerede dommerne. Hendes børn var blevet bortført af deres egyptiske far, og moderen ville hente dem tilbage til Danmark.
Nils Giversen interesserer sig ikke for historier om penge og magt. For ham er det de menneskelige historier, der får blodet til at koge. Men det personlige engagement har han lært at styre.

Situationen udviklede sig dramatisk, da det lykkedes moderen at få børnene med til lufthavnen i Cairo, for derefter at bringe dem hjem til Danmark. Mandens bodyguards forsøgte at hive børnene væk fra hende i lufthavnen, men politiet greb ind, og moderen fik børnene med.

"Det var utroligt hårdt at være vidne til. Hvis hun ikke havde holdt fast i børnene, kunne hun risikere aldrig at se dem igen. Jeg ved godt, at journalister skal have en professionel grænse, den overskred jeg helt klart. Men jeg gjorde det mere eller mindre bevidst, for at finde min egen," siger Nils Giversen.

"Der er ikke noget stærkere end kærligheden mellem en mor og hendes barn. Noget af det sværeste har været at se de reaktioner og følelser, der kommer frem i sådan en situation," fortsætter han.

"Drømmejobbet?"

"Jeg drømmer bare om at få et job. Som situationen er for journalister lige nu, ville det bare være virkelig fedt," svarer Nils Giversen.

Det er fortsat DR-Dokumentar, der lægger bånd til Nils Giversens udfoldelser. Han arbejder netop nu med et program om Danmarks asylpolitik.

Nils Giversen blev belønnet med en check fra KaJ på 2500 kroner plus 1000 kroner doneret af Ekstra Bladet. Hans Engell opfordrede som formand for bedømmelsesudvalget andre medier til fremover at spytte penge i gevinstkassen for at belønne de gode initiativer inden for journalistikken.

Udover Hans Engell består bedømmelsesudvalget af: Arne Mariager (VAF), Torben Schou (DR Nyheder) og Martin Kaae (KaJ).
Ingen hædrende omtale.

Før vinderen af årets Kravlingpris blev afsløret på generalforsamlingen, blev den nye bestyrelse valgt.

Martin Kaae blev uden kamp genvalgt til formand. Ligeledes gik det fredeligt til, da resten af bestyrelsen skulle vælges. Kasserer blev Martin Flink. Derudover består bestyrelsen nu af: Allan Anarchos, Mads Brandstrup, Pernille F. Pedersen, Jon Arskog, Peter Hansen. Suppleant: Vincent Byakika. Derudover sidder Morten Terp, Trine Frovin, Susanne Larsen, Rillo Rud, Kenni Leth og Jesper Krusell i bestyrelsen.

0 Kommentarer