Fra Berlingske til Bonnier

  

 

 

Lars Kaptain frygtede at ende i rollen som det evige brokkehoved i Pilestræde og sagde i maj ja tak til en frivillig fratrædelsesgodtgørelse og ti måneders løn. Et halvt år senere fandt han sit drømmejob.

 

Vi kender dem alle sammen.

Brokkehovederne, der efter 30-40 år på samme arbejdsplads sidder på den samme stol i den samme kantine og raser over de samme ting – selv om ledelserne i årenes løb er blevet skiftet ud mange gange.

Sådan ønskede Lars Kaptain ikke at ende, så derfor sagde han pænt ja tak til en frivillig fratrædelsesgodtgørelse bestående af en pose med 10 måneders løn, da Berlingske Tidende dette forår var igennem sin anden sparerunde inden for mindre end et år.

Den 17. maj pakkede Lars for sidste gang sine ting efter 11 år på avisen. Heraf de ni som ledende redaktionssekretær på indland.

"Det var et godt job, hvor jeg ind imellem også var forsidemand, men en dag begynder tingene jo at køre i ring. Derfor har jeg søgt andre ledende, redigerende jobs på avisen, uden at ledelsen var lydhør over for mit ønske om at få nye udfordringer."

Så efter den ubehagelige fy-ringsrunde i efteråret 2001 var Lars Kaptain blandt den flok på et dusin, som tog imod forårs-tilbuddet i Pilestræde om en frivillig fratrædelsesordning.

Den 17. maj i år gik han for sidste gang på job på den arbejdsplads, hvor han havde været, lige siden han blev uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i sommeren 1991.

"De første to år var jeg almen reporter for avisen i Århus. Men jeg har altid vidst, at jeg var bedre til at redigere end til at skrive, ligesom det passer mig meget bedre at sætte hele sider sammen. At have det store overblik."

"Da jeg sagde op, var jeg blevet træt af at høre mig selv brokke mig over forskellige ledelsers lige forskellige ledelsesdispositioner. Man bliver jo hurtigt opfattet som, hvad de i kriminalforsorgen kalder for en af de negativt stærke fan-ger."

"Der var da også kolleger på avisen, der syntes, at min beslutning var det rene galemandsværk."

Sommeren blev brugt med kone og børn, med at reparere på et gammelt hus på Bernstorffsvej i Hellerup – og med at holde øje med jobbørsen på forbundets hjemmeside.

Indtil drømmejobbet pludselig dukkede op en dag i oktober. Stillingen som redaktionschef på Gør Det Selv hos Bonnier.

"Jeg vidste med det samme, at det var det helt rigtige job," siger den 36-årige nordjyde, som ringede til Bonnier dagen efter, han så opslaget. Og siden 9. december har han så været travlt beskæftiget med at lære så meget som muligt i en overgangsfase med den tidligere redaktionschef.

"Her er 12-14 fastansatte og faste freelancere, og det passer mit temperament at komme til en mindre arbejdsplads med et mindre og mere gennemskueligt lag af chefer."

"Jeg har efterhånden oplevet mange slags ledelser – men endnu ingen, jeg har haft lyst til at efterligne. Jeg synes reelt, det er dybt problematisk for en avis som Berlingske Tidende, at mange af mine tidligere kolleger kaldte min beslutning modig og gav udtryk for, at de var kede af, at de ikke selv turde forlade Berlingske og sikkerheden."

"Den nye ledelse under Niels Lunde har en stor opgave foran sig med at begejstre en demotiveret medarbejderflok," siger Lars Kaptain fra sin nye stol på Bonnier.

 

0 Kommentarer