Fra autopilot til satellit-journalist

Nyt job ∞ Martin Kjær Jensen, 27 år1. maj 2009 fra MetroXpress i Århus til B.T. i Århus.

Nyt job ∞ Martin Kjær Jensen, 27 år
1. maj 2009 fra MetroXpress i Århus til B.T. i Århus.

Hvorfor skiftede du fra MetroXpress til B.T. i Århus?
Jeg var begyndt at køre på autopilot på MetroXpress og følte efterhånden, at jeg var ved at falde i søvn bag rattet. Lysten til nye udfordringer havde været der længe, og den blev til et behov, da en sparerunde og en opsigelse betød, at jeg var eneste mand tilbage på redaktionen i Århus efter at have været del af et team på fem. Jeg så B.T.'s opslag, som passede godt til mig. Især kan jeg lide B.T.'s nyhedsprofil, som spænder bredt fra klassisk afslørende journalistik til det mere personorienterede og tabloide. B.T. gør også meget mere ud af at tale ansigt til ansigt med kilderne. Det vil give mig nogle af de nye muligheder og udfordringer, jeg har manglet. Det bliver rart at komme mere væk fra skrivebordet, når jeg skal dække hele Jylland for B.T.

Hvad tiltaler dig ved at arbejde i provinsen?
Det er ikke nødvendigvis så anderledes at arbejde i provinsen end i København. Men i mit nye job kommer jeg uden tvivl til at være meget mere på landevejen end mine kolleger på hovedreaktionen. Som satellitjournalist er det jo min primære opgave at dække alle de historier, der kalder på, at avisen har en medarbejder fysisk til stede.

Synes du, at Århus og resten af provinsen er godt nok dækket i B.T.?
Vi har været to siden 1. maj, og jeg synes faktisk, at B.T. gør ret meget ud af provinsen ved at have to provinsredaktioner. Det er jo kun de store historier, som vi skal dække. Alt det helt lokale er ikke B.T.'s område. Det handler selvfølgelig om økonomi, men det er sådan set glimrende med to journalister her i Århus, så redaktionen altid kan være bemandet, og vi kan bruge hinanden til faglig sparring.

Hvad vil du gøre for at dække provinsen anderledes og lidt bedre?
For mig handler det om at have føling med, hvad der sker i hele Jylland. Det er både et privilegium og en udfordring at dække så stort et område, for der sker med garanti noget spændende her hver dag, men det er svært at holde øje med det hele. Da jeg er opvokset i Jylland og har meget af mit netværk her, bruger jeg min familie og mine bekendte til at fortælle mig om de ting, der sker i de områder, hvor de bor.

Du erstatter de to journalister, som blev afskediget for at skrive en
Stein Bagger-bog. Hvordan føles det?

Det har jeg ikke nogen problemer med. Deres konflikt med ledelsen vedrører ikke rigtig mig, og når jeg ikke kender alle detaljerne i sagen, vil jeg heller ikke tage stilling til den.

Har du sat dig ind i reglerne for bijob ved siden af B.T.?
Min nærmeste chef spøgte da med, om jeg havde læst reglerne, da jeg skulle starte. Så det har jeg.

 

CV: Martin Kjær Jensen var i praktik på Radionyhederne i Viborg 12 måneder og på metroXpress seks måneder fra 2004 til 2005, og var efterfølgende ansat på MetroXpress som freelancer, mens han færdiggjorde studiet på DJH. Herefter var han fastansat på MetroXpress fra 2006.

1 Kommentar

Bent Weimann
21. OKTOBER 2009
Re: Fra autopilot til satellit-journalist
Synes det er godt, at man opretholder en lokal tilstedeværelse på de landsdækkende aviser, i en situation hvor flere og flere har trukket deres folk tilbage eller lukket provinsredaktionerne.