Fotostuderende i regn af priser: ”Det er pænt vildt”

Danske fotojournaliststuderende har næsten ryddet bordet for priser for bedste still-billeder ved den amerikanske foto-konkurrence ’College Photographer of the Year’

De fotojournaliststuderende ved DMJX har vundet 16 priser i kategorierne for still-billeder. Herunder har de snuppet guld i seks ud af 16 kategorier.

Det er status efter dette års prisuddeling for stillbilleder af fotostuderende ved det amerikanske University of Missouri ’College Photographer of the Year’ (CPOY) er løbet af stablen.

”Det er pænt vildt,” siger Søren Pagter, faglig leder af fotojournalistuddannelsen.

I al jysk beskedenhed skynder han sig at tilføje, at der også er et gran af tilfældighed i, hvordan prisfordelingen falder ud. Men til sammenligning vandt de fotojournaliststuderende otte priser ved samme prisuddeling sidste år.

”Vi har lige i øjeblikket rigtigt mange studerende, som producerer på et virkelig højt niveau, og det gælder holdene på alle semestre. Så på den måde kan man godt sige, at vi rammer en god periode,” siger Søren Pagter.

Dansk hverdag kan vinde priser

Han fremhæver særligt to af fotoprojekterne.

Dels Mads Joakim Rimer Rasmussens fotoprojekt, som har vundet guld i dokumentarkategorien. I denne kategori kan studerende sende længere projekter ind og på den måde fortælle en længere historie. Mads Joakim Rimer Rasmussens fotoprojekt er hans bachelorprojekt, der handler om et år på Fjordvang Efterskole.

”Det er simpelthen dansk hverdag, dansk ungdom, som andre også kan spejle sig i. Det er fedt, at man kan vinde sådan en pris og arbejde med et længerevarende projekt, som andre ude i verden også synes er interessant,” siger Søren Pagter.

Derudover demonstrerer prisen, at DMJX’s bachelorprojekter har et højt niveau, mener han.

Viser samarbejde

Søren Pagter fremhæver også Jesper Houborg og Valdemar Stroe Ren, som har arbejdet sammen på et fotoprojekt om ulovlig skovhugst og mafiametoder i Rumænien. De to blev enige om begge at indsende individuelle serier til konkurrencen og har begge fået priser i henholdsvis sølv og bronze i kategorien for internationale billedhistorier.

”For mig viser det et engagement i nogle historier, som det kan være svært at løfte alene, og det vidner om det sammenhold og samarbejde, som er blandt vores studerende,” siger Søren Pagter.

Han kalder det ’lidt gammeldags’, at man ikke kan sende sende billeder ind som par eller gruppe, når det gælder stillbilleder. Det kan man derimod med video og multimedie.

CPOY uddeler også priser for video- og multimedieproduktioner. Her er bedømmelserne stadig i gang, og kun to kategorier er afgjort, men også her er de danske DMJX-studerende godt med. Emilie Lærke Henriksen og Marius Renner Christensen har således vundet guld i kategorien ’group story’ for projektet ’jeg er bange for at dø’.

0 Kommentarer

Læs også

Danske fotografer får fornemme internationale fotopriser

26. MARTS 2009

Anmeldelse: Pagter deler ud af sin kolossale viden

21. JANUAR 2019
data_usage
chevron_left
chevron_right