Sløring

Fotos overtrådte navneforbud i Mia-sagen: Scanpix påtager sig ansvaret

Scanpix beklager billeder, der kunne identificere en af de sigtede i sagen om Mia Skadhauge Stevn, der formodes dræbt. ”Det er vores ansvar,” siger redaktionschef

De seneste dage har medierne med intens interesse fulgt politiets opklaring af sagen om den 22-årige Mia Skadhauge Stevn, der formodes dræbt. Det er blandt andet sket ved at bringe billeder fra de adresser, hvorpå to af de sigtede i sagen bor i Nordjylland.

For eksempel har en række medier bragt et Ritzau Scanpix-billede, hvor man kan se navnet på den ene sigtedes postkasse. Og det er ifølge vurderingen fra juraprofessor Sten Schaumburg Müller fra Syddansk Universitet er overtrædelse af navneforbuddet i sagen.

Ritzau Scanpix, som har leveret billedet, har sløret navnet på postkassen på nogle af fotografierne i serien.

”Men vi havde ikke gjort det med alle billederne,” siger Kristian Djurhuus, redaktionschef hos Ritzau Scanpix

”Det er en af de sager, hvor det skal gå stærkt, men det skal ikke gå hurtigere end, at vi kan følge med,” forklarer han.

En håndfuld medier har downloadet billederne. Ritzau Scanpix ved ikke, om alle billederne er blevet publiceret, men bureauet har nu rettet henvendelse til medierne og gjort dem opmærksom på den manglende maskering.

Kristian Djurhuus siger, at det er en fejl, som Ritzau Scanpix påtager sig ansvaret for.

”Medierne skal kunne regne med den dækning, vi leverer, og at vi tager de hensyn, der skal tages. Det er vores ansvar, synes vi,” forklarer Kristian Djurhuus.

Ritzau Scanpix har nu lagt nye varianter af billedet i fotoarkivet – med maskering af postkassen.

0 Kommentarer