Fotorealisme

Som digital fotograf blev jeg nysgerrig. Viser filmen "Final Fantasy" noget, jeg kan bruge?

Som digital fotograf blev jeg nysgerrig. Viser filmen "Final Fantasy" noget, jeg kan bruge? Det er den første spillefilm med computerskabte, fotorealistiske billeder. Filmen er dog ikke blevet en succes, og Nordisk Film tager den af plakaten før tid. Den sælger ikke billetter, men blandt nørder på internettet har den allerede fået kultstatus og får sikkert et langt liv i videoudgave.

Instruktøren Hironobu Sakaguchi er den samme, som har skabt pc/playstation-spillet "Final Fantasy".

Handlingen foregår i 2065. New York ligner noget, som Bin Laden har gjort sig umage med. Her kæmper gode og onde mennesker sammen mod spøgelsesagtige væsner, som har besat jorden. Undervejs i kampen bliver menneskene mere og mere uenige om metoderne for denne krig.

Flot er den lavet, og dramatikken fungerer i en grad, så jeg i perioder af filmen glemte mit faglige formål. Figurerne er naturtro, og det er kun et spørgsmål om tid, før vi ikke kan se forskel på en rigtig stjerne med egen stylist og silikone og en skuespiller bygget op i bit og renderet med pixel.

Fotografiet bliver sat i perspektiv med "Final Fantasy", da vi nu kan få alt til at se fotorealistisk ud. Autentisk fotografi vil kun få betydning i kraft af en deklaration med ord, hvorfor det kan gå hen og blive overflødigt, hvis det da ikke lige er for underholdningsværdiens skyld. Det betyder også, at ingen kan se et ægte fotografi uden at tænke: Her må være lavet et eller andet.

Der er uanede muligheder for at fremstille fotorealistisk kommunikation uden at bruge virkeligheden som motiv. Fotorealistiske billeder er en ny del af vores visuelle kommunikation.

http://www.finalfantasy.com

0 Kommentarer