Fotograferne kritiserer TV2’s foto-efterlysning

250 kroner for et billede fra Christiania imponerer ikke pressefotografernes formand. »Jeg synes det er for lavt af TV2, at de er så fedtede, når det er noget, de ikke selv tør dække.«

250 kroner for et billede fra Christiania imponerer ikke pressefotografernes formand. »Jeg synes det er for lavt af TV2, at de er så fedtede, når det er noget, de ikke selv tør dække.«


I mandags kunne man tjene hurtige 250 kroner ved at tage et billede af politiet, der patruljerede på Christiania. Via tjenesten Scoopshot efterlyste TV 2/ Nyhederne billeder fra fristaden. Pressefotografernes formand, Lars Lindskov, er ikke begejstret for fremgangsmåden.

»Borgerbilleder kan godt give kvalitet i medierne, hvis det er fordi, der har været en borger tilstede når noget der sker her og nu. Det er ikke i orden at lave bestillingsopgaver, som det her er et forsøg på,« siger Lars Lindskov.

TV 2-medarbejdere har tidligere haft ubehagelige oplevelser på Christiania og tv-stationen valgte i mandags ikke at sende en reporter til Christiania. Til gengæld var der en reporter på Politigården og helikopteren filmede patruljen fra oven imens den gik igennem Pusherstreet. Redaktør for TV2/ Nyhedernes hjemmeside Peter Møller har afvist, at man efterlyste billeder fra borgerne, fordi man ikke selv havde lyst til at løbe risikoen med at sende medarbejdere til Christiania.

Lars Lindskov giver ikke meget for TV 2's foto-efterlysning, når man tager risikoen i betragtning:

»Jeg synes det er for lavt af TV2, at de er så fedtede, når det er noget, de ikke selv tør dække,« siger Lars Lindskov, der dog heller ikke mener, at det havde været i orden hvis man havde givet almindelig takst for sådanne fotografier:

»Det er vigtigt at der er et redaktionelt valg bag de billeder, der bliver taget. Jeg er faktisk ikke så bange for at denne her slags tjenester vil tage brødet ud af munden på pressefotograferne. Hvis man skal have en rimelig kvalitet, så er man nødt til at have fat i de professionelle. Det her er et godt eksempel,« siger Lars Lindskov med henvisning til at TV 2 fik tilsendt seks billeder, men ikke mente at nogle af dem var gode nok til at bruge.

 

Opdateret: Journalisten er efterfølgende blevet opmærksomme på, at TV 2 havde journalister på Christiania den mandag, hvor de bad folk tage billeder. 

2 Kommentarer

Bo Elkjær
15. SEPTEMBER 2012
Re: Fotograferne kritiserer TV2's foto-efterlysning

Kære Peter,

Det er vores klare opfattelse, at vi bad dig undersøge om TV 2 havde sendt journalister til Christiania den dag, og at du ringede tilbage og fortalte, at det havde de ikke. Ellers havde vi ikke skrevet det så kategorisk. Vi er nu blevet klogere og det er skrevet ind i artiklerne.

Vi beklager at have givet dig det forkerte fornavn i en af artiklerne.

- Skipper 

Peter Møller
14. SEPTEMBER 2012
Re: Fotograferne kritiserer TV2's foto-efterlysning

Hej

Jeg hedder Peter Møller. Det er mig I kalder for Søren oppe i artiklen.

Jeg synes det er rigtig god presseskik at bringe angreb og svar i sammenhæng og på samme måde, og jeg bliver så trist, når mit fagblad ikke er i stand til det.

Og så vil jeg oplyse, at der var en reporter fra TV 2 på Christiania den dag.

Der var levende billeder i Nyhedene klokken 19.

 /Peter