Fotografer må ikke betræde “privat fortov”

Under Paris Hiltons besøg i København må fotograferne ikke opholde sig på fortovet foran hendes hotel. Fortovet er "privat område", hævder sikkerhedsfirmaet.

Under Paris Hiltons besøg i København må fotograferne ikke opholde sig på fortovet foran hendes hotel. Fortovet er "privat område", hævder sikkerhedsfirmaet.

Når den amerikanske mediecelebrity Paris Hilton bevæger sig ind og ud af Hotel Skt. Petri i København, skal der være så lang afstand som muligt til fotograferne. De danske sikkerhedsvagter har fortalt fotograferne, at fortovet foran hotellet er "privat område", og at fotograferne ikke må være der.
I en mail har freelancefotograf Michael Medgyesi, der primært leverer billeder til ugebladene, imidlertid fået Københavns Kommunes ord for, at fortovet foran hotellet er offentligt område.
 
»Her er kortet over Krystalgade, som viser, hvad er offentligt og hvad er privat,« har 'Center for veje' i Københavns Kommune skrevet til Michael Medgyesi.
På kortet fremgår det tydeligt, at fortovet er offentligt område, også foran Hotel Skt. Petri.
 
Michael Medgyesi siger, at det er rimeligt nok, at Paris Hilton skal have mulighed for at komme ud og ind af hotellet.
»Men vi var altså kun fire fotografer og fire journalister i går morges, hvor vi blev smidt væk af en sikkerhedsvagt fra Security Service. Han prøvede at puste sig op, men jeg kunne ikke tage det alvorligt, fordi han kun nåede mig til hagen,« siger Michael Medgyesi.
 
Michael Medgyesi har efterfølgende oplevet, at folk fra Security Service har forsøgt at forhindre ham i at komme ind til andre Paris Hilton-arrangementer.
»Det nærmer sig personlig chikane,« siger Michael Medgyesi.

Han frygter en glidebane, hvor sikkerhedsfirmaer gør arbejdsforholdene for fotografer og journalister vanskeligere og vanskeligere.

0 Kommentarer