Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:09 09.02.2023 Anna Sol Jørgensen

Fotografer får 400.000 kroner efter retssag om manglende betaling

De to selvstændige fotografer Alona Vibe og Monica Steffensen har fået komplet medhold i landsretten i en sag om manglende betaling fra en kunde.

Dermed skal kunden betale de to fotografer, der driver virksomheden Mero Studio 400.000 kroner samt renter, skriver Dansk Journalistforbund.

Sagen har stået på siden 2020, hvor fotograferne indgik en aftale med en kunde og udfyldte en standard kontrakt. I den blev det aftalte, at 50 procent af betalingen skulle ske ved arbejdets begyndelse og 50 procent ved endelig overlevering af materialet. Kunden løb efterfølgende fra aftalen, da den var tilbageholdende på grund af situationen i forbindelse med corona-nedlukningen og sendte en kreditnota på den første betaling til Mero Studio.

Forløbet endte i en retssag, som Mero Studio med bistand fra Dansk Journalistforbund tabte i byretten i 2021. Den dom ankede de til landsretten, hvor alle tre dommere i foråret 2022 blev enige om, at Mero Studio skulle have sine penge. Kunden anmodede om at få sagen til Højesteret, hvilket i sidste ende blev afvist.

”Vi har lært, hvor vigtigt det er at prioritere tid og udgifter til forarbejdet med kontrakten, også selvom man føler, relationen er tryg og tillidsfuld, eller at man ikke har tid til formalia. Og desuden at få alting på skrift. Selvom vi altid gør meget ud af at få og opretholde tætte og tillidsfulde relationer til vores kunder, kan man desværre aldrig vide sig sikker. Og så har vi lært, hvor vigtigt det er at være med i en fagforening,” siger Alona Vibe og Monica Steffensen til Dansk Journalistforbund.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder