Fotografens favoritbillede klarede ikke cuttet til Ud & Se

HVAD: Bodegagæst på Amager
FOTOGRAF: Thomas Nielsen, freelance
FRAVALGT AF: Ud & Se

”Billedet er fra en stor reportageserie om Amager, som jeg lavede med journalist Peter Nicolai Gudme Christensen over tre måneder. Vi startede med at drikke os fulde på Haabet Bodega.

Billedet af pigen fra den aften var faktisk mit favoritbillede fra hele serien. Hun har de der lidt omtågede sovekammerøjne, og man kan godt se, hun er beruset. Men den allerstørste værdi for mig er, at hun ser så fuldstændigt tidløs og lidt melankolsk ud. Hendes look og scenen, hun sidder i, kunne lige så godt være i 1950’erne. På den måde indkapsler hun 2021, men peger også tilbage i tiden – lidt ligesom Amager, hvor arbejdermentaliteten og kulturen er ved at forsvinde til fordel for nybyggeri og prestigeprojekter.

Faktisk blev det et arbejdsbillede for mig. Det indeholder et element af melankoli, jeg gerne ville have frem i den fotografiske stil. Men i sidste ende blev det valgt fra af redaktionen. I stedet valgte de et billede, hvor en bodegagæst, der spiller en større rolle i teksten, kysser pigens guldstrømper.”

Kopier link
data_usage
chevron_left
chevron_right