Fotografens favoritbillede klarede ikke cuttet til TV 2’s Knæk Cancer-kampagne

HVAD: 17-årige Kristine Kayser Jensen, tidligere kræftsyg
FOTOGRAF: Nanna Navntoft
FRAVALGT AF: TV 2’s Knæk Cancer-kampagne

”Jeg fotograferede Kristine til TV 2’s kampagnefilm til Knæk Cancer sidste år. I dag er hun erklæret sygdomsfri, men i 2019 fik hun konstateret kræft i lugtenerve, tårekanal, næse, bi- og kæbehuler.

Det er sindssygt svært at fotografere folk, som har gennemgået noget rigtig hårdt, men hvor man ikke kan se det på dem. Derfor var Kristine også svær at fotografere – det var svært at få igennem billedet, hvad hun faktisk har oplevet, og hvilke senfølger hun lever med. Men da jeg så hendes blik i det her billede, fik jeg en mavepuster.

Portrættet var min klare favorit af Kristine. Både på grund af alvoren og det afvæbnende i hendes blik, men også på grund af fejlen øverst i billedet. Den er opstået, fordi jeg fotograferede på film, og billedet er det sidste på rullen. For mig blev fejlen og det uperfekte nærmest symbolsk. At der hænger det her over hende, som ikke får ram på hende.

Alligevel er det nok netop fejlen, der gjorde, at billedet stak ud og blev valgt fra. Slutresultatet blev en kampagnefilm med en masse analoge stillbilleder fra flere fotografer, der til slut gik over i levende billeder, og det har helt sikkert været for svært at få til at gå op med lige det billede.”

Kopier link
data_usage
chevron_left
chevron_right