Fotograf-formand opfordrer til uddannelsesdialog

Efter kritik af fotouddannelse på DMJX tager formand for DJ:Fotograferne, Peter Thornvig, kontakt til uddannelsesstederne. »Når man har en del af ansvaret for unge under uddannelse, skal alle ender hænge sammen,« siger han

Artiklen ”Fotojournalister: Ny DMJX-uddannelse er “vanvittig”” får nu formand for DJ:Fotograferne, Peter Thornvig, til at tage kontakt til alle uddannelsesstederne.

»Når man har en del af ansvaret for unge under uddannelse, skal man sikre, at alle ender hænger sammen. Derfor må vi sørge for, at der er god dialog mellem uddannelserne,« siger Peter Thornvig.  

Journalistens artikel om uddannelsen Fotografisk Kommunikation er blevet kritiseret, da den bygger på en værdiladet spørgeskemaundersøgelse.

Men.

»Hvis nogle er bekymrede, kan man ikke bare afvise dem. Det ville være dumt,« siger Peter Thornvig – der dog ikke umiddelbart kan forstå bekymringen hos de nyuddannede fotojournalister.

»Problemet er ikke Fotografisk Kommunikation. Hvis vi kun vil lave det, som de andre laver, er vi kun en i flokken. Uddannelserne skal lære folk at lave noget, som de andre ikke kan.«

»Fotograf er ikke en beskyttet titel, så mange tonser rundt og fotograferer, selv om de ikke er fagligt kvalificerede til det. Det ser vi for eksempel med journalister, hvilket er problematisk i forhold til et arbejdsmarked,« siger Peter Thornvig.

Og tilføjer:

»Men sådan er virkeligheden, og det må vi forholde os til.«