FOTOGRAF FORLIG

Efter mere end tre måneders konflikt er freelancefotgraferne på Berlingske Tidende blevet enige med ledelsen.

Efter mere end tre måneders konflikt er freelancefotgraferne på Berlingske Tidende blevet enige med ledelsen.

I mere end tre måneder har 11 faste freelancefotografer måttet finde andre arbejdsgivere end Det Berlingske Hus, fordi huset har boykottet dem. Det skete, efter at de 11 krævede en højere timepris, end Berlingske ville betale og samtidig nægtede at acceptere, at Berlingske skulle have en del af deres videreudnyttelsesret.

Nu er der endelig fundet en løsning. Fotografernes løn stiger fra 500 til 600 kroner i timen, og fotograferne får et højere genetillæg. Samtidig undgår fotograferne, at der bliver pillet ved deres videreudnyttelsesret.

"Hvis man ser på, hvilke skrækscenarier, fotograferne har været mødt med, så er det en god løsning," siger Pressefotografforbundets formand Lars Lindskov.

Når han holder igen på lovordene trods en stigning i lønnen på 100 kroner i timen, skyldes det, at fotografernes løn ikke har været reguleret i syv år.

Og at fotograferne for de 600 kroner i timen også selv skal betale for udgifter til deres film.

Fotograf Bo Tornvig, der er en af de 11 boykottede freelancefotografer, er tilfreds uden at være begejstret.

"Man kan vist roligt konstatere, at vi stadig ligger under markedsniveau, men det vigtigste for os var, at vi beholdt videreudnyttelsesretten. Lønnen må vi hive op næste gang," siger Bo Tornvig, der glæder sig til at komme i gang med at arbejde igen.

Lars Lindskov undrer sig over forløbet.

"Hele sagen bærer præg af, at vi har siddet og forhandlet med pengemænd og ikke avismænd. De har været mere interesseret i den økonomiske side af sagen end, hvordan avisen kommer til at se ud."

0 Kommentarer