Forvirring på et højt plan

TV-VÆRTER. Mange dødelige seere og lyttere betragter tv- og radioværter som nutidens orakler.

TV-VÆRTER. Mange dødelige seere og lyttere betragter tv- og radioværter som nutidens orakler. Men de gode skærm- og højttalertrolde bidrager nu ikke ligefrem til, at vi bliver klogere – snarere forvirrede på et højt plan. Tag nu bare "Journalisten" nr. 20.

Her udspørges en stribe orakler blandt andet om årets scoop i den danske medieverden. Tre af dem peger rimeligt nok på den såkaldte Jægersoldat-sag – men med tre forskellige bud på, hvilken journalist der bør krediteres for afsløringen.
Jesper Steinmetz, TV 2/Nyhederne, peger på, at TV 2-journalisten Kaare Gotfredsen står for årets scoop og henviser til "hans afsløring af, at Forsvaret selv havde fabrikeret en eller anden form for arabisk oversættelse af jægersoldatens bog,"…

Kollega Jes Dorph-Petersen, peger derimod på en anden person, nemlig "TV 2 Nyhedernes Lasse Bekker, der ved godt gedigent arbejde og almen nysgerrighed fandt frem til, at det var Forsvaret selv, der stod for den arabiske oversættelse af Jægersoldat-bogen".

Så er der endelig Jesper Holm alias Kanonkongen fra DR, Go' morgen P3, der er af den opfattelse, at Politiken bør krediteres for afsløringen. Han udtaler: "Politikens afsløring og udgivelse af jægersoldat-bogen fik afsløret en lettere uprofessionel topledelse og kommunikationsafdeling i Det Danske Forsvar".

Gad vide, hvem af de tre der nu har ret. Det er ikke helt ligegyldigt, for der kan være Cavlingpris-stof i en sådan afsløring. Og i en sag som dén kan man ikke bare dalre derudad, som nutidens orakler har for vane at gøre.

– Peter Møller Nielsen, journalist

0 Kommentarer