FORVIKLINGER PÅ FOLKETIDENDE

Medarbejderne på Lolland/Falsters Folketidende har opsagt samarbejdet med ledelsen, fordi Folketidende er blevet meldt ind i Danske Dagblades Forhandlingsforening, DDFF.

Medarbejderne på Lolland/Falsters Folketidende har opsagt samarbejdet med ledelsen, fordi Folketidende er blevet meldt ind i Danske Dagblades Forhandlingsforening, DDFF.
“Vi er bange for, at vi kan vinke farvel til vores husaftaler, fordi alle aftaler nu skal godkendes af DDFF,” siger Anders Knudsen, stedfortrædende tillidsmand på Folketidende.
“Vi er bange for, at det personlige præg forsvinder.”
Paradoksalt nok er det medarbejderne selv, der har stemt for tilmeldingen til DDFF. Beslutningen blev nemlig taget af bestyrelsen, og der har medarbejderne helt utraditionelt flertal. Det har de haft, siden avisen tidligere havde økonomiske problemer, hvor mange aktier endte på medarbejderhænder.
“Ja, det er lidt pinagtigt. Vi har et internt problem, fordi nogle medarbejdere ikke kunne holde en aftale. Og det er ikke ledelsens skyld,” siger tillidsrepræsentant Arne Skafte Jensen. Chefredaktør Bo Bischoff kan ikke forstå, hvorfor medarbejderne ikke vil samarbejde.
“Havde det været en beslutning taget af den daglige ledelse, kunne jeg forstå det. Men nu, hvor det er en beslutning taget af bestyrelsen, hvor de selv har flertal, kan jeg ikke begribe det,” siger han.

Sparerunde og sparebande
En sparerunde udløst af avisens dårlige salg har kun forværret den spændte situation. Bestyrelsen har besluttet, at der skal spares halvanden million kroner. Det svarer til fire stillinger.
En “sparebande” udfærdigede et alternativt forslag til besparelser uden fyringer. På trods af det opsagde ledelsen alligevel en medarbejder.
“Medarbejderne mener, at jeg konkluderede for hurtigt med hensyn til den fyring,” siger Bo Bischoff. Han forventer ikke andre fyringer.
“Vi gør, hvad vi kan for at forhindre dem, men vi må vente og se i kommende regnskabsår,” siger han.

0 Kommentarer