search

Forventningsafstemning

Forventningsafstemning er blevet det nye buzzword. Hvem kræver hvad? Og fra hvem? Og hvornår?

Forventningsafstemning er blevet det nye buzzword. Hvem kræver hvad? Og fra hvem? Og hvornår?

Den gang jeg søgte praktik, havde vi et mantra: 'Det er lige så vigtigt for praktikpladsen at få os, som det er for os at få praktikpladsen.'

Hvis nogle af den bævrende praktikansøgere derude tænker det samme, så vil jeg med glæde aflive den fordom. Nej, vi er ikke ligeså vigtige for dem, som de er for os. Hele vores liv handler om Panikdag. Vi sover dårlig, spiser dårligt og er dårlige venner for hinanden i en utilgivelig lang periode op til P-dag. Sådan er gamet, hypet og vilkårerne.

Knapt så panisk ser der ud på den anden side af døren. Nogle steder slår samme opslag op år efter år. Jeg har sågar set et opslag, hvor der var angivet den gale chefredaktør, fordi han siden sidste runde havde fået nyt job. Pinligt. Og useriøst. Og det er en skam.

Der er tale om en gensidig snylterordning. De skal have prakkere til ikke at indgå i arbejdsplanen, som reglerne foreskriver, og vi skal have et sted at være de næste 12-18 måneder, så vi kan blive færdige med vores uddannelse. Problemer er bare, at vi som praktikanter definerer resten af vores liv ud fra de 12-18 måneder. Hvis man havner på et lokalt medie, bliver man nok lokaljournalist resten af ens liv. Vi mangler desværre evnen til at tænke en smule længere end to-tre semestre. No wonder, vi giver den en anelse mere gas på panikpedalen.

Der har været tusind praktikanter før mig på min arbejdsplads. Der kommer tusind praktikanter efter mig.  Jeg er bare en mere i møllen. Jeg møder på arbejde og gør ikke – ret meget – vrøvl. Jeg får sommetider redaktionen til at grine, måske spørger de ind til, hvad jeg er for en, men om fire måneder er de fleste af dem ikke andet end forvredne smil på facebook.

Og så skal jeg videre. Ud at finde ud af, hvilken slags journalist jeg skal være.

Kommentarer
0

Husk at skrive dit fulde navn og en gyldig mail-adresse i felterne ovenfor, ellers vil din kommentar blive fjernet. Du kan se Journalistens regler for kommentarer her.
Tak fordi du deltager i debatten!

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen