Fortrøstningsfulde TV 2-medarbejdere

Medarbejderne på TV 2 er tilfredse med, at ledelsen har skabt klarhed over TV 2s økonomiske situation. De glæder sig over, at der på trods af den økonomiske situation bliver oprustet på hovedkanalen i 2008. Per Mikael Jensen er derimod lodret uenig i, at der er skabt klarhed.

Medarbejderne på TV 2 er tilfredse med, at ledelsen har skabt klarhed over TV 2s økonomiske situation. De glæder sig over, at der på trods af den økonomiske situation bliver oprustet på hovedkanalen i 2008. Per Mikael Jensen er derimod lodret uenig i, at der er skabt klarhed.

»Vi havde en meget aktiv direktør, som gik rundt på et iværksættertrip. Rusen er nu aftaget, og vi kan nu se, hvad der er tilbage. Vi er vågnet op til lyden af en ny direktør, der render rundt med moppe og gulvspand og rydder op,« siger tillidsrepræsentant på TV 2 Lennart Sten.

Ledelsen på TV 2 meddelte torsdag, at de samlet forventede et underskud i 2007 på over 200 millioner kroner og et fortsat underskud i 2008. Det er inklusive en nedskrivning af TV 2 Radio på 140 millioner. For et halvt år siden var forventningen et overskud på 100 millioner kroner. Det er de store satsninger på TV2 Radio, TV2 News og TV2 Sport, som har kostet for meget og indbragt for lidt, lyder det fra den nye ledelse.

Lennart Sten kan godt forstå, at Per Mikael Jensen ikke vil have kritikken siddende på sine skuldre.

»Per Mikael Jensen ved godt, at han har en meget stor andel i TV 2s nuværende situation. Han trak os ud af en selvtilfreds tornerosesøvn og gjorde det klart, at vi skulle rykke og brede os ud på flere medier. Han næststørste fejl var, at han satte for meget i gang på en gang. Men hans største fejl var, at samtidig med, at han lod folk hænge fritsvævende i luften for at leve op til hans krav, forlod han selv TV 2,« siger Lennart Sten.

Per Mikael Jensen kan grundlæggende godt forstå, at der er TV 2-medarbejdere, som er frustrerede over, at han har forladt TV 2 midt i en omstillingsproces, men han er uenig i den måde, forløbet bliver fremstillet.

»Jeg kan godt forstå, at der er nogen, der synes, at jeg burde være blevet. Men jeg synes ikke, at der er rigtigt, at der er skabt klarhed over økonomien. Tværtimod. TV 2s økonomichef har fremlagt et forventet overskud på 89-90 millioner kroner i november. I løbet af 30 dage ændrer forventningerne sig med omkring 150 millioner kroner. Ingen vil forklare, hvad der er sket. Det kan ganske enkelt ikke lade sig gøre, at forventningerne til et resultat ændrer sig 150 millioner på 30 dage i en virksomhed som TV 2,« siger Per Mikael Jensen.

Normalt ville han ikke kommentere forhold på en tidligere arbejdsplads, men gør en undtagelse i dette tilfælde. Dels fordi han er enig i den nye ledelses kritik af de nye projekter, dels fordi han er fortørnet på medarbejdernes vegne, som han mener har fortjent al den ros de kan få.

»Selvfølgelig bliver jeg sur, når projekter, jeg har sat i gang, bliver uretfærdigt kritiseret. Radioen er ikke lykkedes helt som håbet. Men de to store projekter TV2 News og TV2 Sport er særdeles gode forretninger, der kommer til at give store overskud. Det kan godt være, at de ikke giver overskud endnu, men det er beviseligt gode forretninger,« siger Per Mikael Jensen.

Han anklager ikke TV 2-ledelsen for at have fusket med regnskaberne, men han peger på, at der særligt inden for tv er mulighed for at bogføre på mange forskellige måder. For eksempel kan TV 2 vælge, om de vil bogføre den skandaleramte julekalender i 2007, selv om den ikke blev vist.

»Man kan bevidst og inden for lovens rammer få et regnskab til at se skidt ud,« siger han.

Tillidsrepræsentant Lennart Sten er derudover også tilfreds med, at der ikke er udsigt til massefyringer på trods af nedjusteringerne i økonomien.

»Fra Merete Eldrup har vi fået håndslag på, at der ikke kommer massefyringer med grønthøster. Hun har sagt, at hun ikke kan garantere, at der ikke kommer fyringer i forbindelse med justeringer,« siger Lennart Sten.

 

 

0 Kommentarer