Fortæl sandheden – ikke sensationen

DOVENT. 12. december kom nyheden om, at anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi tiltaler fodboldspilleren David Nielsen for vold mod en klubkammerat, da de begge spillede for AaB.

DOVENT. 12. december kom nyheden om, at anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi tiltaler fodboldspilleren David Nielsen for vold mod en klubkammerat, da de begge spillede for AaB. Samme dag kan man i alle landets store medier læse, at David Nielsen nu risikerer tre år bag tremmer for at overtræde straffelovens paragraf 244. Som eksempler kan nævnes DR, Politiken, Ekstra Bladet, TV 2 og Jyllands-Posten.
Problemet er bare, at dette er lodret forkert! Det, David Nielsen har gjort, har aldrig givet nogen tre års fængsel, men der er ikke en eneste journalist på disse medier, som har gidet bruge de cirka to minutter, det tager at ringe til en advokat i strafferet og spørge, hvilken straf David Nielsen sandsynligvis får. Jeg kan oplyse, at det sandsynligvis bliver en bøde eller en betinget dom på 30-40 dage. Hvis landets journalister gad gøre dette lidt oftere, ville læserne få et mere korrekt billede af virkeligheden. Er det ikke målet?

Martin Hansen, journalist, Politikens Lokalaviser, Århus

0 Kommentarer