Krænkelser

Forsvaret undersøger mystisk opkald til Jyllands-Posten

Journalist bag historie om en majors håndtering af en voldtægtssag modtog få timer før udgivelse et mystisk opkald fra en mand, der udgav sig for at være kommunikationsmedarbejder i Forsvaret

Et par timer før Jyllands-Posten forleden udgav en artikel om en krænkelsessag i Forsvaret, modtog journalisten bag historien et opkald fra en mand, der præsenterede sig som Søren Jensen, kommunikationsmedarbejder på kasernen i Slagelse, men som efter alt at dømme ikke findes.

Det skriver Jyllands-Posten.

”Søren Jensen” spurgte ind til historiens vinkel, og hvornår den udkom, så kan kunne orientere de ansatte på kasernen om det.

Men da journalisten ringede tilbage, blev opkaldet ikke besvaret, i Forsvarets presseafdeling kendte ingen til manden, og efterfølgende oplyste manden til Jyllands-Postens journalist, at han var ekstern konsulent.

”Meget bekymrende”

Viceforsvarschef Kenneth Pedersen er bestyrtet over sagen, som er ”helt på månen”, siger han til Jyllands-Posten:

”Det er alvorligt for os. Generelt tager vi det seriøst, også i et militært sikkerhedsperspektiv, når folk udgiver sig for at have arbejdet for os, men ikke har været ansat,” siger Kenneth Pedersen til Jyllands-Posten og oplyser, at Forsvaret iværksætter en undersøgelse.

På Jyllands-Posten er man også forundrede over sagen:

”Det er en helt ny virkelighed, hvis vi som journalister ikke kan stole på, at folk, der udgiver sig for at være fra en myndighed, rent faktisk findes,” udtaler Mette Mayli Albæk, samfundsredaktør på Jyllands-Posten, i et skriftligt citat til Journalisten.

”Det siger sig selv, at vi finder det meget bekymrende,” tilføjer hun.

Afdækkede majors ageren

Jyllands-Posten beskrev torsdag i sidste uge, at en major i Forsvaret fortalte 150 ansatte om en voldtægtssag og satte navn på kvinden.

Foran de 150 ansatte opfordrede majoren mændene til at holde pikken i bukserne, og at kvinderne skulle holde patterne bag blusen.

Det er en historie, der har vakt røre blandt politikere, og Liberal Alliances forsvarsordfører, Carsten Bach, har indkaldt forsvarsministeren til samråd om sagen.

0 Kommentarer