Første skandinaviske nyhedsvært på Al-Jazeera

Svenske Linda Nyberg har fået et sommerferiejob af den mere eksotiske slags - som nyhedsvært på Al-Jazeera i Qatar.

Svenske Linda Nyberg har fået et sommerferiejob af den mere eksotiske slags – som nyhedsvært på Al-Jazeera i Qatar.

Al-Jazeeras ry som multietnisk tv-station får nu endnu et ben at gå på, når Linda Nybergs blonde krøller denne sommer vil lyse op på kanalens engelsksprogede nyhedsudsendelse. Efter flere års tilknytning til Al-Jazeera som stringer, skal den 42-årige småbørnsmor en tur til Qatar for at arbejde som nyhedsvært.

»Kanalen har det som mål at have folk fra forskellige kulturer og forskellige dele af verden. Det føles meget stimulerende. Nyhedsværterne er ikke som CNN's. Du har alt fra ældre herrer med tykke briller til unge kvinder. Jeg er så en slidt småbørnsmor på 42 år,« siger Linda Nyberg til Journalisten.se.

Kontakten til Al-Jazeera har hun fået gennem mange års internationalt mediearbejde, der startede da hun var researcher på Sky News i London. Hun blev tilbudt at blive ansat allerede for to år siden, da Al-Jazeera åbnede kontor i Berlin, men måtte takke nej. Men da tilbuddet kom om et sommerjob som nyhedsvært, kunne hun ikke sige nej.

»Det føles som om alt er muligt der. Der er så utroligt mange nationaliteter at arbejde sammen med. Muslimer arbejder side om side med kristne, kulturer blandet. Jeg kan godt forstå at det er verdens største tv-kanal nu.«

Linda Nybergs tjans hos Al-Jazeera begynder i juli og varer til ind i september.

Læs hele interviewet på Journalisten.se.

0 Kommentarer