Første 20.000 er gratis

  

 

 

IMAGE2USE. Den længe ventede elektroniske billeddatabase er så småt i gang. Her kan danske tegnere, fotografer, billedkunstnere og illustratorer lægge deres værker til salg.

Efter tre uger er mellem 2.000 og 3.000 billeder allerede enten på databasen eller på vej.

Når Image2use.dk kommer i gang, skal medlemmerne betale mellem 2,50 og 10 kroner for at lægge deres billeder ud på databasen. Men for at få databasen i gang så hurtigt som muligt er de første 20.000 billeder gratis at lægge på.

Foreløbig har 150 tilmeldt sig Image2use.dk. Ved salg af deres værker vil de selv få 70 procent af prisen.

Peter Thornvig, formand for Fotograferne i Dansk Journalistforbund og en af dem, der har arbejdet for at få Image2use i gang, fortæller, at nogle straks er gået i gang med at lægge flere hundrede meget specifikke naturfotos ud, men de bliver stoppet. Det gælder om at få bredden med fra begyndelsen, siger han.

En af de afgørende forskelle mellem Image2use og de fleste andre billed-databaser er, at ophavsretspersonen har mulighed for at skrive, hvad et værk ikke må anvendes til.

Image2use er skabt af Danske Billedautorer, der er en fællesforening for medlemmer af blandt andre Dansk Journalistforbund, Dansk Fotografisk Forening og Tegnerforbundet af 1919.

0 Kommentarer