Først ny mediestøttemodel fra 2015

En ny mediestøtteordning kan først implementeres fuldt ud i 2015. Men det er for sent, mener flere af deltagerne på dagens høring om statens hjælp til medierne.

En ny mediestøtteordning kan først implementeres fuldt ud i 2015. Men det er for sent, mener flere af deltagerne på dagens høring om statens hjælp til medierne.

Høj og lav fra mediedanmark er samlet i Eigtveds Pakhus i København til høring om fremtidens mediestøtte. Mediestøtteudvalgets formand Henning Dyremose forklarede i sin orientering om udvalgets arbejde, at en række støtteordninger kører frem til udgang af 2014, hvorfor en ny mediestøtteordning først kan implementeres helt og fuldstændigt fra 2015. Men den danske mediebranche har ikke råd til at vente så længe, lød det fra flere sider under høringen.

»Det er rigtig længe at vente 3½ år,« sagde Rasmus Emborg fra Avisen.dk fra talerstolen på høringen.

»Den nuværende mediestøtte har sat os bagud, vi skal ikke have en overgangsordning frem mod 2015. Hvad gør udvalget for, at vi ikke skal vente? Vi er bagud. Det er afgørende, at der bliver styrket muligheder for at lave journalistik og tjene penge på nye måder. Jeg står her som eksempel på et nyt medie, der forsøger at gøre journalistik og forretning på en ny måde. Gamle medier har stadigvæk svært ved at finde en måde at tjene penge på, derfor holder de fast i en forretningsmodel, der er lidt gammeldags,« sagde han til de fremmødte.

Flere stemte i med kritikken, blandt andet Frits Skov fra Favrskov NetTV.

»2015 skal den blive før der sker noget. Det er ubegribeligt. Jeg fatter det ikke,« sagde han.

Henning Dyremose, formand for Mediestøtteudvalget, prøvede at berolige de kritiske røster.

»Vi mener bestemt i udvalget, at lave noget inden udgangen af 2014. Vi håber at komme med oplæg, der laver ændringer allerede fra 2012. Det afhænger af politikerne. Det er teknisk muligt, men dermed har jeg ikke lovet dig noget, Rasmus,« sagde formanden direkte henvendt til Rasmus Emborg fra Avisen.dk.

Høring om fremtidens mediestøtte fortsætter indtil kl. 13.

1 Kommentar

Niels Riis Ebbesen
16. MAJ 2011
Re: Først ny mediestøttemodel fra 2015

Hvordan kan Rasmus Emborg fra Avisen.dk i en høring om mediestøtten snakke om, at det er afgørende, at der bliver styrket muligheder for at lave journalistik og tjene penge på nye måder.

Mediestøtten er da ikke penge som medierne tjener, den er derimod bistandshjælp til medier og journalister, som ikke er dygtige og/eller flittige nok til at kunne tjene deres egne penge.

Det er godt nok paradoksalt at tænke på, at lavtlønnede arbejdere der ikke har råd til et avisabonnement, og tit er for trætte efter lang hård arbejdsdag til at de orker at læse en avis, at de via skatten skal være med til at financiere, at en masse journalister kan oppebære nogle høje lønninger for at skrive en masse holdningsløst sludder.

I alle andre brancher gælder den regel, at hvis man ikke tilbyder en vare, som forbrugerne vil købe, så må man lukke butikken, den samme regel bør også gælde aviser, afskaf mediestøtten, og lad de medier dø, som ikke kan sælge den vare som de producerer.

Der vil altid være nogen, som kan finde ud at producere et medie, som er så godt, at forbrugerne er villige til at betale for det, så en afskaffelse af mediestøtten vil ikke medføre, at der ikke vil være medier som tilbyder nyheder - der vil bare være færre medier i en bedre kvalitet, som er værd at betale for.

Med venlig hilsen

Niels Riis Ebbesen