Forslag til præcision

Der bliver fortsat varmet op til bijobdiskussion på det kommende delegeretmøde.

Der bliver fortsat varmet op til bijobdiskussion på det kommende delegeretmøde.

De tre studenterorganisationer er gået sammen med formanden for Kreds 4, Martin Vestergaard, og formanden for Ekstra Bladets Medarbejderforening, Thomas Szlavik, om et forslag til præcisering af bijobreglen.

Forslaget stiller krav til både studerende og arbejdsplads. I hovedtræk går det ud på, at den studerende ikke må indgå i et fast vagtskema, at lønnen skal være på niveau med en fastansats, samt at arbejdet kun må have et begrænset omfang. Det sidste skal tillidsrepræsentanten bedømme. Dermed vil reglen, selv om forslaget går igennem, stadig være en vurdering af, om en studerende tager arbejde fra en arbejdsløs. Oprindeligt ønskede de studerende, at reglen skulle gøres helt konkret ved, at bijob skulle være tilladt, så længe det højst var for 4.500 kroner om måneden, men den ide er taget af bordet.

"Problemet er, at der bliver lidt Stasi-arkiv over det, hvis forbundet skal holde øje med, hvordan den studerende har tjent sine penge. Derfor er dette forslag mere realistisk," siger formanden for de journalistuderende på RUC, Martin Bøggild Hvid.

I forslaget står også, at Journalistforbundet skal uddanne tillidsfolkene til at vurdere, om der er tale om lovligt bijobberi. Samtidig skal forbundet gøre mere for at oplyse de studerende om reglerne.

0 Kommentarer