Forslag til aviserne: Forær én million iPads væk

Printaviserne er ved at dø, og hvis indholdet skal overleve, skal det over på iPads, mener nymedieeksperten Jon Lund. Han foreslår, at aviserne i fællesskab giver alle abonnenter en iPad.

Printaviserne er ved at dø, og hvis indholdet skal overleve, skal det over på iPads, mener nymedieeksperten Jon Lund. Han foreslår, at aviserne i fællesskab giver alle abonnenter en iPad.

Alle mediehuse leder efter en holdbar forretningsmodel, der vil fungere i fremtiden også. Tidligere direktør for Foreningen for Danske Interaktive Medier (FDIM) og nu selvstændig konsulent Jon Lund har et bud på en løsning: Aviserne skal over på iPads med det samme.

Han ser klare fordele ved både avispapir og netnyheder og mener, at iPad'en kan kombinere det bedste fra begge verdener. Derfor giver han på sin blog på Kommunikationsforum 10 gode råd til aviserne, så de kan blive fremtidssikret.

Først og fremmest skal alle danske aviser hurtigst muligt tilbyde sig selv på iPad. Der skal laves en applikation, der giver større frihed end avispapiret. Almindelige stillbilleder skal for eksempel kunne udskiftes med video eller gallerier.

Dernæst skal aviserne i samlet flok splejse om en million iPads. Det svarer cirka til antallet af avisabonnenter i Danmark, og de skal have en gratis iPad, hvis de forlænger abonnementet med tre år, foreslår Jon Lund. Regningen lander ved almindelig udsalgspris på 3,8 milliarder, men hvis mængderabat nogensinde kan komme på tale, må det være her.

Videre foreslår Jon Lund, at alle aviserne skal slå sig sammen i ét abonnement på iPad. Prisen skal være den samme, som det koster at holde en avis nu, men i stedet får læseren adgang til samtlige udgivelser. Som erstatning for avisernes fælles papirindkøb kan aviserne oprette et teleselskab og sælge 3G-forbindelse til læsernes iPads.

Læs hele bloggen og resten af forslagene her

Lige da iPad'en blev lanceret, talte Journalisten.dk med it-blogger og Facebook-reporter i DR Lars Damgaard Nielsen, der havde prøvet iPad'en. Han var ikke voldsomt optimistisk på avisernes vegne. Læs hans vurdering her

Her kan du se web-tv fra Bonnier, der er klar med Danmarks første magasin til iPad.

0 Kommentarer