Forslag om mindre panik

 

 

Alle får en chance. Sådan opsummerer Kasper Kronenberg fordelene ved et nyt forslag til, hvordan praktikdagen skal forløbe. Kronenberg er tidligere praktikant på Børsen og har fået ideen sammen med avisens praktikantvejleder, Jonas Torp.

Forslaget går ud på, at praktikstederne som hidtil får udleveret ansøgningerne om morgenen på praktikdagen, og derefter gennemfører samtaler. Det nye er, at de ikke må indgå aftaler med praktikanter før klokken 14.00. På et givet tidspunkt inden klokken 14.00 skal praktikstederne, på en fælles tavle, ophænge en liste med navne på de ansøgere, de kunne tænke sig at hyre. Dog ikke flere navne end det antal praktikanter de kan ansætte. Klokken 14.00 får praktikstederne udleveret standardkontrakter, der skal være det eneste gyldige papir til at ansætte praktikanter.

"Det er alt for tilfældigt, hvem der havner hvor. Det er synd både for praktikanterne og for de praktiksteder, der for eksempel vil bruge tid på at læse nogle artikler, som ansøgeren har vedlagt," siger Kasper Kronenberg.

Han er ikke bekymret for, at praktikstederne vil forsøge at omgå klokken 14-reg-len via hemmelige aftaler med de foretrukne ansøgere.

"Hvis et praktiksted forsøger at ansætte før klokken 14, så udstiller de sig selv som nogen, der bryder reglerne. De studerende kan jo også bare sige ja tak, og senere underskrive en af de gyldige kontrakter hos et andet praktiksted."
I praktikudvalget sidder repræsentanter for de journalistiske arbejdspladser og de studerende. Udvalget laver retningslinier for, hvordan praktikdagen skal forløbe. Men det er heller ikke mere end retningslinier, fortæller Ole C.

Jørgensen, chefredaktør på Fyns Amts Avis. Han har været medlem af udvalget i fem år.

"Jeg har set mange forslag til ændring af praktikdagen, men en praktikplads er et privat ansættelsesforhold, så vi kan ikke tvinge praktikstederne til at ansætte på en bestemt måde," siger Ole C. Jørgensen.

Derfor kan han ikke forestille sig en ændring, med mindre der er massiv opbakning fra praktiksteder og ansøgere.

"Problemerne med praktikdagen gøres også større, end de er. Det kan være en frustrerende dag, men på det almindelige arbejdsmarked er det jo også sådan, at nogen bliver ansat for næsen af andre."

Praktikudvalget skal diskutere forslaget på et møde den 15. maj.

0 Kommentarer