Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:32 07.03.2022 Kerstin Bruun-Hansen

Forslag: Nationalt center skal styrke lokal graverjournalistik

Der er brug for en generel styrkelse af de lokale og regionale medier, og en del af løsningen er et nationalt center for gravende journalistik.

Sådan lyder forslaget i en kronik i dagens udgave af Jyllands-Posten.

Bag forslaget står forskningslektor på DMJX Roger Buch, seniorprojektleder Steen K. Rasmusen, journalist og underviser Nils Mulvad og journalist Bruno Ingemann.

De skriver, at medierne har en central opgave i at afdække og afsløre magtmisbrug, korruption, grove fejl, omsorgssvigt og overgreb i lokale offentlige institutioner og private virksomheder og organisationer. Men:

”I store dele af Danmark kan kommuner, regioner, virksomheder og organisationer slippe afsted med skjulte skandaler, som aldrig afsløres,” lyder advarslen i kronikken.

Ifølge forslaget skal det nye center blandt andet assistere lokale og regionale medier i graverprojekter med viden, mandskab og kontaktnet og tage sager op, som lokale borgergrupper ikke kan få løftet, fordi der mangler mediedækning i lokalområdet.

Ifølge kulturministerens udmeldinger bliver netop styrkelse af lokal og regional journalistik et centralt punkt i de igangværende medieforhandlinger.

SENESTE NYT

Flere nyheder