Forskere: Radio 24syv opgraderer radio til version 2.0

»Det er et vovestykke at præsentere en "beta-version" af en radiokanal, som lytterne kan medudvikle,« skriver Anne Lawaetz og Heidi Svømmekjær i søndagens kronik i Berlingske.

»Det er et vovestykke at præsentere en "beta-version" af en radiokanal, som lytterne kan medudvikle,« skriver Anne Lawaetz og Heidi Svømmekjær i søndagens kronik i Berlingske.

Radio 24syv er blevet udsat for masser af kritik, siden radiokanalen så dagens lys. Dårlige radiostemmer, uredigerede fortællinger og tekniske problemer.

Ifølge Anne Lawaetz og Heidi Svømmekjær, der er ph.d.-stipendiater i henholdsvis radiostemmer og radio og national identitet, udvikler Radio 24syv dog hele radiomediet.

»Her på kanalen bliver vi som lyttere inddraget i samtalen, både fordi programværterne har så blottet en tilstedeværelse i æteren og fordi vores mening hele tiden har været et vigtigt barometer for kanalcheferne. Vi hører ikke kun radio, vi bliver også hørt! I samme stil gik kanalens allerførste sendetimer med at placere lytterne på et danmarkskort, som siden blev lagt ud på kanalens Facebook-side. Vi bliver altså også set,« skriver de to forskere i søndagens kronik i Berlingske.

Forskerne skriver videre, at den meget aktive lytterinddragelse positionerer Radio 24syv i forhold til DR.

»Det er forfriskende, at nogen tager kampen op med mastodonten, som trods sin høje leveringskvalitet efterhånden er blevet for traditionsbelastet til at levere egentlige fornyelser på området.«

Lytterinddragelsen er naturligvis også kendt fra DR, men Anne Lawaetz og Heidi Svømmekjær ser alligevel netop det som udvikling af radiomediet.

»Det er imidlertid ikke det at åbne for telefonerne, der er nyt i radiosammenhæng, men snarere vovestykket at præsentere en »beta-version« af en radiokanal, som lytterne kan medudvikle. En slags radio 2.0 om man vil,« skriver de to forskere.

0 Kommentarer