Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:04 08.10.2021 Ritzau

Forskere må trække medieomtalt artikel tilbage efter fejl

Forskere skrev, at dansk politi forskelsbehandler minoriteter, men trækker nu artiklen tilbage grundet fejl.

Det oplyser Københavns Universitet (KU) i en pressemeddelelse.

Artiklen handler om, at borgere med minoritetsbaggrund oftere bliver sigtet af politiet, uden at det fører til dom, sammenlignet med etniske danskere.

At artiklen nu bliver trukket tilbage skyldes, at forskerne har begået fejl i brugen af data, oplyser professor MFO Mikkel Jarle Christensen, der er en af forskerne bag.

”Data angår tiltaler og ikke sigtelser, som artiklen ellers er bygget op om. Selv om sigtelser i sagens natur influerer tiltaler, så kan de ikke sidestilles hermed,” siger Mikkel Jarle Christensen i pressemeddelelsen.

Men den måde at opgøre det på viser sig nu at være forkert.

”Vores fokus på sigtelser og politikontrol i artiklen og i medierne har dermed været misvisende og kan ikke underbygges af vores data,” siger Mikkel Jarle Christensen.

Politisk leder for Frie Grønne Sikandar Siddique indkaldte desuden justitsminister Nick Hækkerup (S) i samråd om undersøgelsens konklusioner.

Det kan, ifølge professor Mikkel Jarle Christensen, ikke forklares nærmere, hvordan fejlen i forskningsprojektet er opstået, men han kalder det meget beklageligt.

SENESTE NYT

Flere nyheder