Forskere får penge for at udtale sig til pressen

Mellem 10.000-60.000 kroner årligt får de mest citerede forskere på Aalborg Universitet for at udtale sig til pressen, skriver dr.dk

Mellem 10.000-60.000 kroner årligt får de mest citerede forskere på Aalborg Universitet for at udtale sig til pressen, skriver dr.dkIfølge DR får forskerne et såkaldt medietillæg, når de citeres i medierne.

»Det, der er galt, er, at det kun bliver givet, hvis man udtaler sig i specielle medier. Det er en for snæver måde at beskrive, hvad der er forskningsformidling«, siger tillidsmand Mogens Ove Madsen til DR.dk.

Han mener, at pengene i stedet burde bruges mere bredt – eksempelvis på computere og forskningsrejser.

Rektor på Aalborg Universitet Finn Kjærsdam betragter til gengæld tillægget som et ulempetillæg til de, som ofte taler med pressen.

Tillægget blev indført efter sidste kommunalvalg, hvor universitetet over for pressen havde peget på en række relevante eksperter.

»De blev ringet op så mange gange, at de til sidst ikke orkede mere. Så de begyndte at svare, at de ikke havde tid, når pressen ringede. Men siden vi indførte medietillægget, har der ikke været problemer med det«, siger Finn Kjærsdam.

 

0 Kommentarer