Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:02 05.08.2021 Anna Sol Jørgensen

Forskere bag afsløringer af fejl hos Facebook smidt af platformen for at trække data

En gruppe forskere på New York University, der undersøger politiske reklamer på Facebook, har fået lukket deres Facebook-konti, mens Facebook også har blokeret den teknologi, der trækker data fra det sociale medie.

Det skriver Bloomberg News og Vice.

Forskerne har i en periode bedt brugere om at downloade en browser-tilføjelse, der henter data om, hvilke politiske reklamer brugeren bliver eksponeret for på Facebook. Facebook sendte sidste år et påbud til forskerne for at få dem til at stoppe med at trække data med et eksternt værktøj, da det er forbudt. Det påbud har forskerne altså ikke taget til sig, og det er derfor, Facebook har slået ned på deres profiler.

“Det er skammeligt, at Facebook forsøger at kvæle legitim forskning, der informerer offentligheden om misinformation på deres platform,” skriver Damon McCoy fra New York University i en udtalelse, der er delt af hans kollega på Twitter.

Forskergruppen har tidligere afsløret fejl i Facebooks værktøj, der skal give gennemsigtighed i forbindelse med politiske annoncer, og den har kastet lys over, at misinformation bliver prioriteret i Facebooks algoritmer.

 

 

SENESTE NYT

Flere nyheder