Forsikringer til medlemmerne

 Fra april vil medlemmer af Dansk Journalistforbund kunne forsikre deres familie, hus og bil samt forsikre sig i tilfælde af ulykke eller arbejdsløshed gennem Service 2. Et anpartsselskab, som Forbundet Kommunikation og Sprog oprindeligt har ejet, men som Dansk Journalistforbund og Bibliotekarforbundet nu køber sig ind i. Service 2 skal arbejde på at tilbyde medlemmerne billige forsikringer.

 

Fra april vil medlemmer af Dansk Journalistforbund kunne forsikre deres familie, hus og bil samt forsikre sig i tilfælde af ulykke eller arbejdsløshed gennem Service 2.

Et anpartsselskab, som Forbundet Kommunikation og Sprog oprindeligt har ejet, men som Dansk Journalistforbund og Bibliotekarforbundet nu køber sig ind i. Service 2 skal arbejde på at tilbyde medlemmerne billige forsikringer.

Hidtil har holdningen været, at forsikrings-tilbud ikke var noget for Journalistforbundet. Her ville man ikke kunne beskyldes for at favorisere visse firmaer frem for andre. Omvendt er konkurrencen blandt fagforeninger blevet hårdere, og de unge journaliststuderende får tilbudt rabatter på forsikringer både fra Dansk Magisterforening, fra juristernes og fra økonomernes fagforening.

Derfor syntes hovedbestyrelsen, at det var nødvendigt at lytte til de unges behov.

Problemet med habiliteten er løst ved, at Journalistforbundet skyder 200.000 kroner i Service 2. Selskabet skal ikke give overskud, blot løbe rundt. Der er tre ansatte.

Journalistforbundet skal ikke rådgive i forbindelse med forsikringerne og skal heller ikke formidle kontakt til forsikringsfirmaerne. Ringer et medlem for at forhøre sig om muligheden for en billig forsikring, vil det blive henvist til Service 2.

Forbundet Kommunikation og Sprog har haft Service 2 siden 1998. Ifølge Journalistforbundets hjemmeside viser erfaringerne fra Forbundet Kommunikation og Sprog, at 80 procent af medlemmerne vil kunne spare mellem 2.000 og 20.000 kroner årligt på deres forsikringer.

Her står også, at det er målet, at omkring halvdelen af Journalistforbundets cirka 12.000 medlemmer skal tegne forsikringer gennem Service 2. /am

0 Kommentarer