Forsidefavorit

JOURNALISTEN har bedt grafisk designer Maj Ribergård om at vælge sin favoritforside, og hun fortæller her, hvorfor valget faldt, som det gjorde. Hun er samtidig den første i en stafet, der vil køre i de næste numre af JOURNALISTEN. Stafetten fortsætter hos grafikeren, fotografen eller journalisten bag favoritterne.

"Ud & Se's forside med præsten Ingelise Wagner holder, hvad den lover. Den er mit valg, fordi alle elementerne på forsiden spiller perfekt sammen. Selvom Ingelise Wagner ikke kigger direkte ud på læseren, er udtrykket så stærkt, at man ikke savner at blive kigget i øjnene. Samtidig underbygger den grå farveholdning både stemningen i billedet og forsiderubrikken, der bruger ord som krudt og kugler."

"Med meget få ord formår rubrikken at invitere mig ind i interviewet. Jeg fornemmer stemningen og føler allerede, at jeg er godt i gang med at læse historien. Når jeg bladrer ind og læser interviewet, så bliver jeg ikke skuffet, og det er helt afgørende for et velfungerende forsidekoncept. Det gælder om ikke at skuffe sine læsere."

"Ud & Se er et blad, som har skabt et forsidekoncept, der virker stort set hver gang. Det skyldes enkle virkemidler som et stilrent portræt og en meget stemningsmættet rubrik, der skærer forsiden midt over og skaber opmærksomhed om sig selv."

"Det er en flot og modig forside, uden at være en "sikker forside", og det kan jeg godt lide."

0 Kommentarer