Formand for svenske journalister fastholder kritik af Bildt

Udenrigsminister Carl Bildt gjorde for lidt og handlede for langsomt. Det mener formanden for det svenske journalistforbund, der dermed fastholder sin kritik af Bildts håndtering af de fængslede svenske journalister i Etiopien. »Han forsvarede ikke journalistikken,« siger Jonas Nordling

Udenrigsminister Carl Bildt gjorde for lidt og handlede for langsomt. Det mener formanden for det svenske journalistforbund, der dermed fastholder sin kritik af Bildts håndtering af de fængslede svenske journalister i Etiopien. »Han forsvarede ikke journalistikken,« siger Jonas NordlingI sagen om de løsladte svenske journalister har den svenske udenrigsminister, Carl Bildt, forklaret, at det var vigtigere for ham at arbejde for løsladelsen af svenskerne gennem tyst diplomati end at komme med udmeldinger i pressen. Formanden for det svenske journalistforbund, Jonas Nordling, har været en af kritikerne af den svenske regerings strategi. Tog han fejl, da han kritiserede Carl Bildts ”det tysta diplomati”?

»Min kritik gik mest af alt på den måde, han håndterede sagen i første omgang. Han valgte jo oprindeligt at sige, at man havde frarådet at tage til det område, og han beklagede, at journalisterne overhovedet befandt sig dér,« siger Jonas Nordling til journalisten.dk.

I stedet kunne han have valgt at forsvare deres ret til at være der, mener Jonas Nordling.

»Han forsvarede ikke journalistikken, og det er mærkeligt, at han ikke gjorde det, nu når han havde chancen. Det var meget kontraproduktivt,« siger han.

Jonas Nordling har læst Carl Bildts blog, men han mener ikke, at den forklarer hele forløbet:
»Han forklarer jo ikke, hvorfor han først rigtigt valgte at melde noget ud i december. Det var meget sent, når nu de to journalister blev anholdt allerede i juli,« siger han.

Jonas Nordling understreger, at han ikke har noget at udsætte på det rent diplomatiske, og at han først og fremmest glæder sig over, at de to journalister fik mulighed for at vende tilbage til deres familier.

0 Kommentarer