Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
15:14 10.06.2022 Sebastian Goos

Præsident for sportsjournalister afviser Qatar-kritik

Præsident for sportsjournalister afviser Qatar-kritik

Hannah Mckay/Reuters/Ritzau Scanpix

Tre norske journalister er blevet frataget muligheden for at vinde en prestigefuld international journalistpris for sportsjournalistik, fordi de ikke vil deltage i prisoverrækkelsen på et VM-stadion i Qatar.

Prisen uddeles af det internationale sportsjournalistforbund AIPS, og her giver præsident Gianni Merlo ikke meget for kritikken.

Han fortæller til Journalisten, at det er et krav fra AIPS, at man deltager fysisk, hvis man skal være en del af konkurrencen.

Gianni Merlo finder det mærkeligt, at de norske journalister først takkede nej til invitationen, da de fandt ud af, at prisoverrækkelsen skulle finde sted på stadionet.

”Hør her, hvad er forskellen på et hotel i Doha og stadion i Doha? Hvad er det store problem?” siger han.

Er det ikke en pris, der handler om at hylde god journalistik, og ikke om man fysisk kan deltage i Doha eller ej?

”De andre på listen er også gode journalister. De øverste fem, vi vælger ud fra, er eliten,” siger han.

Ifølge en af de norske journalister fra mediet VG, Anders Christiansen, gør det en stor forskel, at man placerer prisoverrækkelsen på et stadion, hvor der også skal spilles VM-kampe til november.

”Det var aldrig et tema, at vi skulle stå på et VM-anlæg og modtage en pris, da AIPS kontaktede os første gang. Først senere kom nyheden om, at AIPS Awards blev lagt på Khalifa-stadionet. Der oplevede vi, at man gik over en grænse, og at det ikke længere var ok,” oplyser han til Journalisten.

”Ved at lade os hylde på et VM-anlæg, som er kritiseret af Amnesty for brug af tvangsarbejde, ville det være vanskeligt at komme tilbage seks måneder senere og lave kritisk journalistik på samme stadion,” fortsætter han.

Beslutningen har medført massiv kritik fra en gruppe danske sportsjournalister, der vil kappe båndene til AIPS.

SENESTE NYT

Flere nyheder