Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:32 07.10.2022 Anna Sol Jørgensen

Formand for radio- og tv-nævnet: Vi kan ikke gribe ind over for LA-reklame

Formand for radio- og tv-nævnet: Vi kan ikke gribe ind over for LA-reklame

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Radio- og tv-nævnet kan ikke gribe ind overfor politisk reklame på TV3+, er nævnet kommet frem til efter et møde i går, oplyser formand Søren Sandfeld til MediaWatch.

Han fortæller, at nævnet diskuterede sagen om Liberal Alliances politiske reklame på TV3+ på et møde i går. Og her er man kommet frem til, at sagen ikke ligger under nævnets område, da TV3+ sender fra Sverige, og dermed ikke er omfattet af nævnets kompetence eller regelsæt.

”Det er, fordi radio- og tv-loven har et afgrænset anvendelsesområde til kun at gælde foretagender, der er etableret i Danmark. Derfor er et svensk foretagende som Viaplay ikke omfattet af den danske radio- og tv-lov,” siger Søren Sandfeld til MediaWatch, hvor han dog understreger, at nævnet ikke har afsluttet drøftelserne om sagen og dens juridiske detaljer.

Liberal Alliances formand, Alex Vanopslagh, annoncerede onsdag aften, at der ville blive skrevet danmarkshistorie, når der senere på aftenen ville blive sendt den første danske politiske tv-reklame nogensinde. Det er ellers ikke lovligt i Danmark, hvilket er reguleret i radio- og tv-loven. Alex Vanopslagh understregede dog, at det kunne lade sig gøre, fordi TV3+ sender fra Sverige.

Det har eksperter efterfølgende sået tvivl om, men formanden for Radio- og tv-nævnet understreger altså, at man lægger sig op ad samme vurdering, som Liberal Alliance og Viaplay er kommet frem til.

SENESTE NYT

Flere nyheder