DJ

Formand for Journalisterne trækker sig fra alle sine poster i forbundet

Elisabeth Hamerik Schwarz skal være konsulent i HK Privat og forlader derfor sin post som formand for Journalisterne i DJ og fra forbundets hovedbestyrelse

Elisabeth Hamerik Schwarz trækker sig fra alle sine poster i Dansk Journalistforbund (DJ), herunder som formand for Journalisterne i DJ og som medlem af hovedbestyrelsen, på grund af en ny stilling som konsulent på freelanceområdet i HK Privat.

Det skriver hun i et opslag på LinkedIn.

”Det betyder samtidig, at jeg forlader alle mine poster i Dansk Journalistforbund inkl. formandsposten i Journalisterne i DJ. Det var selvfølgelig ikke en nem beslutning, men jeg har fuldkommen ro i det, fordi jeg ved, at der, hvor jeg skal hen, er helt rigtigt for mig,” skriver hun og tilføjer:

”Så jeg vil gerne takke mine gode samarbejdspartnere, hvoraf flere jeg nærmest vil betegne som kolleger.”

Meldte sig til næstformandsposten

Elisabeth Hamerik Schwarz har været medlem af hovedbestyrelsen i Dansk Journalistforbund siden 2019 og formand for Journalisterne i DJ siden 2020.

I foråret meldte hun sig som kandidat til næstformandsposten i forbundet. Det skete som en reaktion på, hvad Elisabeth Hamerik Schwarz oplevede som en stigende utilfredshed blandt forbundets freelancere.

”Jeg synes ikke, at der er blevet lyttet. Og jeg mærker en kæmpe frustration blandt medlemmerne om, at der ikke sker nok. Og hvis der er noget, jeg er kendt for, så er det at få ting til at ske,” sagde hun i den forbindelse.

Ved delegeretmøde var det dog den eksisterende næstformand, Allan Boye Thulstrup, der blev valgt til at tage endnu en periode.

Ny formand for Journalisterne

Den ledige plads i hovedbestyrelsen bliver nu besat af førstesuppleant Mathilde Boesen, mens Simon Freiesleben konstitueres som ny formand for Journalisterne i DJ, indtil specialgruppens bestyrelse konstituerer sig ved næste bestyrelsesmøde.

”Jeg vil først og fremmest ønske Elisabeth Hamerik Schwartz tillykke med det nye job. Vi har et tæt samarbejde med HK på freelanceområdet, så vores veje kommer nok til at krydses fremover,” siger Tine Johansen, formand for DJ.

”Og så vil jeg gerne sige hende tak for hendes store engagement og arbejde i DJ og anerkende hende for at række ud efter indflydelse ved at stille op til næstformandsposten. Det er sejt og modigt at gøre,” tilføjer hun.

 

0 Kommentarer