Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:34 19.10.2022 Anna Sol Jørgensen

Formand for Danske Sportsjournalister er skuffet over “bekymrende lavt” fremmøde

Det er skuffende og bekymrende, at bare 14 personer – svarende til fem procent af medlemmerne i Danske Sportsjournalister – mødte op, da foreningen for nylig afholdt ekstraordinær generalforsamling med kun ét punkt på dagsordenen.

Sådan lyder det nu i en udtalelse fra formanden for Danske Sportsjournalister, Jimmy Bøjgaard.

Medlemmerne skulle stemme om, hvorvidt Danske Sportsjournalister skulle være medlem af den internationale organisation AIPS. AIPS har i den seneste tid har været i vælten, efter organisationen havde valgt at placere en prisuddeling på et af de udskældte VM-stadions i Qatar og fratog en gruppe norske journalister deres nomineringer til prisen, da de kritiserede værtskabet.

Kritikken tog fart, da 22 medlemmer af Danske Sportsjournalister i juni skrev et åbent brev, hvor de beskrev deres ønske om, at den danske forening meldte sig ud af AIPS. Senere tilsluttede yderlige ni medlemmer sig det åbne brev.

Men kun tre af de i alt 31 underskrivere på brevet endte med at deltage i afstemningen, mens ni havde afgivet deres stemme som fuldmagt.

“Jeg stiller mig stærkt undrende overfor, at man i juni sender et åbent brev, men i september ikke møder op til en afstemning, man selv har bedt om,” skriver Jimmy Bøjgaard i en udtalelse til medlemmerne.

11 stemte for at forlade AIPS, ni stemte for at blive, mens to stemte blank. At melde sig ud af AIPS ville have krævet, at to tredjedele havde stemt for, hvorfor Danske Sportsjournalister fortsat er medlem af AIPS. Uagtet udfaldet af afstemningen er meldingen fra Jimmy Bøjgaard klar:

“Jeg synes det er skuffende og bekymrende, at kun omkring fem procent af vore medlemmer, deltager i en afstemning som denne,” skriver han.

SENESTE NYT

Flere nyheder