Forhandlinger med POLFOTO brudt sammen

    FOTOSTRID. Dansk Journalistforbunds forsøg på at få en rammeaftale med POLFOTO om honorering af freelancefotografer lader til at være brudt sammen. To dage før et officielt møde med Dansk Journalistforbund meldte POLFOTOS direktør Bo Maltesen pludselig afbud. Dermed er det i forvejen bundfrosne klima mellem POLFOTO og Dansk Journalistforbund om muligt blevet endnu koldere.

 

FOTOSTRID. Dansk Journalistforbunds forsøg på at få en rammeaftale med POLFOTO om honorering af freelancefotografer lader til at være brudt sammen.

To dage før et officielt møde med Dansk Journalistforbund meldte POLFOTOS direktør Bo Maltesen pludselig afbud. Dermed er det i forvejen bundfrosne klima mellem POLFOTO og Dansk Journalistforbund om muligt blevet endnu koldere.

Siden POLFOTO i august indgik en rammeaftale med Dansk Fagpresse om halvering af billedpriserne, har Journalistforbundet ligget i åben konflikt med billedbureauet.

Formanden for Pressefotografforbundet (PF), Lars Lindskov, har ved talrige lejligheder fordømt aftalen, som han mener er med til at tage brødet ud af munden på de mange freelancefotografer, der hidtil har ernæret sig ved at sælge billeder til fagbladene. Senest har PF opfordret alle fotografer i Danmark til at boykotte POLFOTO ved at trække deres billeder ud.

I en officiel meddelelse på Journalistforbundets hjemmeside lyder det, at 'afbuddet er modtaget med forundring' af DJ-formand Mogens Blicher Bjerregård og Lars Lindskov.

POLFOTOS direktør Bo Maltesen har ikke ønsket at kommentere afbuddet.

0 Kommentarer