Forfulgt journalist får husly i Odense

I to år får den russiske journalist Alex Tor husly i Odense, hvor han skal bo og arbejde. Det er en del af det såkaldte friby-arbejde

I to år får den russiske journalist Alex Tor husly i Odense, hvor han skal bo og arbejde. Det er en del af det såkaldte friby-arbejde

Odense skal de næste to år huse en forfulgt russisk journalist, skriver DR P4 Fyn.

Det er den russiske journalist Alex Tor, der i to år skal bo og arbejde i Odense i forbindelse med det såkaldte friby-arbejde.

Den systemkritiske journalist er forfulgt i sit hjemland, Rusland.

»De seneste tre år har jeg ikke vidst, hvad morgendagen ville bringe, så for mig føles to år som et stort, langt liv. Med friby-projektet får jeg mulighed for at arbejde i to år. Jeg håber, jeg kan skrive flere artikler og hjælpe flere mennesker,« siger Alex Tor til DR P4 Fyn.

Alex Tor vil bruge Facebook og andre sociale medier som platform for kritisk journalistik om Rusland, siger han.

»Projektet hjælper ikke kun mig. Det hjælper rigtig mange i Rusland. Mange russere frygter, at Vesten har glemt dem eller ikke interesserer sig for dem, medmindre de skal købe olie eller gas. I dag viser Odense, at det ikke er sandt,« siger Alex Tor.

3 Kommentarer

Kim Langholz
24. OKTOBER 2012
Re: Forfulgt journalist får husly i Odense

Jeg tror ikke vi får noget ud af, at blokere/afskære rusland. 

Tror desværre bare vi må væbne os med tålmodighed og vente på, at folket i rusland en dag får øjnene helt op for, hvordan rusland fungere. Syntes heldigvis, at vi på det seneste har set flere og flere gøre oprør mod systemet i rusland!  

Jesper Hansen
2. OKTOBER 2012
Re: Forfulgt journalist får husly i Odense
Rom blev ikke bygget på 1 dag. Rusland er selvfølgelig rimelig uheldige på nogle punkter, men tror man får mere ud af at stille og roligt påvirke dem, i stedet for helt at afskære dem.
Kristoffer Føns
9. SEPTEMBER 2012
Re: Forfulgt journalist får husly i Odense

Det er først og fremmest fantastisk, at vi i Danmark har mulighed for at hjælpe systemkritikere fra lande, hvor sådanne skikkelser er i fare. 

 Når det så er sagt, så kan jeg kun ryste på hovedet over, at vi (Danmark) og resten af den civiliserede Vest, bliver ved med at behandle Rusland så pænt. Her tænker jeg både på diverse dplomatiske møder m.v. - hvornår er nok nok?