Forfatter til omstridt fodboldbog lægger sig fladt ned

Søren Højlund Carlsen, forfatter til den meget omdiskuterede bog om fodboldspiller Peter Graulund, beklager, at den første version indeholdt påstande om, at en af Graulunds tidligere holdkammerater har været utro. To eksperter vurderer, at den påstand kan være ulovlig

»Vi havde overhovedet ikke tænkt over, at vi kunne have forbrudt os mod straffeloven.«

Sådan siger Søren Højlund Carlsen, der er forfatter til bogen om fodboldspiller Peter Graulund.

Journalisten kunne i går fortælle, at to mediejurister vurderer, at straffelovens paragraf 264 sandsynligvis bliver overtrådt. De mener, at Peter Graulunds påstande om, at den tidligere holdkammerat Jeremiah White har været utro, kan være i strid med loven om personlige oplysninger.

Påstanden blev videregivet på Kontramag.dk den 1. oktober, hvor et uddrag af bogen blev bragt. I denne uge fik Jyllands-Posten så fat i bogen, hvor passagen med utroskab var blevet fjernet. Det fik Jyllands-Posten til at skrive en artikel, der videregav oplysningerne om utroskab. En artikel, som Ekstra Bladet citerede. Dermed kan alle tre medier have overtrådt straffeloven.

Bogen om Peter Graulund er endnu ikke udkommet, så Søren Højlund Carlsen og forlaget har nået at fjerne passagen om det påståede utroskab fra den trykte udgave.

»Efter vi havde offentliggjort en lille bid af bogen på Kontramag.dk, fik vi en henvendelse fra spilleren, der ville have delen om utroskab fjernet. Vi havde slet ikke set det komme, at den passage ville være i strid med straffeloven, og vi fjernede det også med det samme. Både på Kontramag.dk og fra bogen. Vi lægger os fladt ned i denne sag,« siger Søren Højlund Carlsen.

Han understreger, at både han og Peter Graulund fortryder, at de har bragt påstanden til torvs.

»Peter Graulund har også beklaget det i dag i en radiopodcast. Jeg fortryder, at vi bragte det, for det er en dum fejl, vi ikke skulle have lavet,« siger han.

Journalisten har også interviewet Jeremiah White. Du kan læse interviewet med ham her.

1 Kommentar

Kaspar Ottosen
25. OKTOBER 2013
Podcasten, Søren henviser til
Podcasten, Søren henviser til, kan høres her: http://agffan.dk/2013/10/24/agffan-fm-31-en-time-i-selskab-med-peter-graulund/