Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:22 27.04.2022 Ritzau

Forfatter og journalist Bente Hansen er død

Forfatter og tidligere journalist Bente Hansen er afgået ved døden efter længere tids sygdom. Det oplyser hendes familie til Ritzau. Hun blev 82 år.

Bente Hansen er måske bedst kendt for sit politiske arbejde, der startede i 60’erne. Her blev hun efter et møde med nogle unge fra Sovjetunionen interesseret i flere af de emner, der optog venstrefløjen i dansk politik.

Hun var i første omgang medlem af SF. Her blev hun dog en del af opgøret med ”gammelmandsvældet”, der førte til, at hun og andre brød ud og stiftede Venstresocialisterne.

Selv om Bente Hansen var folketingskandidat for SF og skulle have været det for Venstresocialisterne, hvis ikke for en teknisk fejl, var det nok mest uden for Christiansborg, at hendes politiske arbejde kom til syne.

Hun var en af frontfigurerne i ungdomsoprøret i 60’erne. Her arbejdede hun blandt andet som redaktør af Politiske Revy, og senere i 70’erne var hun også chefredaktør på avisen Information i to år.

Her var hendes fokus på fremme af kvindesagen og de socialistiske træk i bevægelsen. Man kunne også finde hende på den første Femølejr i 1971.

Selv har hun beskrevet sin tid på Information som præget af, at hun var en af få kvinder på avisen. Ifølge hende selv forsøgte hendes mandlige kolleger at komme af med hende.

Efter at hun forlod Information, blev hendes arbejde bragt i blandt andet B.T. og DR.

SENESTE NYT

Flere nyheder