DJ Kommunikation har støttet fordomsfesten på RUC med 4.000 kroner til mad og drikke. Kun fire gæster mødte op – og de skulle lokkes for at have fordomme. – foto: Petra Kleist
Grillen er flankeret af pølser i posevis, og bag ølhanen står stabler af fustager. Det er fredag eftermiddag, og de studerende på journalistik og kommunikation er kaldt til fordomsfest mellem to fag, der øver sig i at være i samme forbund.
”Så du kan udfordre enhver højrøvet journalist eller uetisk kommunikatør i alt fra stangtennis til kongespil og bringe dine fordomme i spil,” varmes der op i invitationen.
10 bestyrelsesmedlemmer fra RUC’s studenterorganisationer på journalistik (DJ RUC) og kommunikation (KSR) sikrer sig, at alt er klart til de 250 medstuderende, de har inviteret. De ophængte balloner vinker i vinden, og formand for DJ RUC, Leif Pedersen, kan lade sin tale, der gør grin med fordommene, løbe gennem tankerne en sidste gang.
Endelig sker der noget. To kommunikationsstuderende slutter sig til.
»Vi har siddet og snakket projekt, og så skulle vi drikke en enkelt fyraftensøl. Så var der en, der sagde »gratis øl«,« siger Aske Thorndal – der dog ikke kan så mange fordomme. Direkte adspurgt siger han dog:
»Så skulle det da lige være den der med, at journalistik ikke er en rigtig videnskab.«
Og den kan hans studiekammerat Jeppe Mbinda godt matche:
»Meningen med journalistik er vel, at de skal holde mikrofonen og rapportere, hvad der sker,« siger han med et smil på læben direkte til blokken
DJ Kommunikation har støttet fordomsfesten på RUC med 4.000 kroner til mad og drikke. Kun fire gæster mødte op – og de skulle lokkes for at have fordomme. – foto: Petra Kleist
Det begynder at ligne en historie. Og en halv time senere fordobler to kommunikationsstuderende piger gæstetallet – men de kender ikke rigtigt nogen fordomme om journalisterne, så de bliver ikke citeret.
Iben Thuri har været studievejleder på kommunikation de seneste fem år. Måske en god kilde?
»Jeg har lavet en masse interviews med studerende, og der var masser af fordomme,« starter hun – men fortsætter så sit citat:
»Men ikke mellem journalister og kommunikatører.«
Der kommer ikke flere gæster, mens Journalisten dækker festen. Leif Petersen får aldrig brug for sin tale.
Signe Thorhauge Lundgreen, kommunikationsstuderende og bestyrelsesmedlem i KSR, sammenfatter dagen således:
»Jeg har egentlig aldrig før tænkt over, at forskellene mellem journalister og kommunikatører skulle være et issue. Det er, som om det kun er på fagforeningsniveau.«
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.