Fordobling af inkassosager i DJ

Dansk Journalistforbund modtager stadig flere henvendelser fra freelancere, der ikke kan få deres penge.

Dansk Journalistforbund modtager stadig flere henvendelser fra freelancere, der ikke kan få deres penge.

På ét år er mængden af inkassosager i Dansk Journalistforbund gået fra 17 til 39. Det er sager, hvor freelancere har henvendt sig til DJ, fordi en kunde ikke har betalt fakturaen for et stykke arbejde.

Hvis kunden stadig ikke betaler efter DJ's første skriftlige henvendelse, bliver sagen overdraget til inkasso.

»Finanskrisen kradser også blandt DJ-medlemmernes kunder. Deres stramme økonomi fører til, at de oftere betaler for sent eller i værste fald slet ikke betaler,« forklarer juridisk konsulent i DJ Christian Dølpher i seneste udgave af fagbladet Journalisten.

Freelancefotograf Anne Mette Welling er en af de freelancere, der har gjort brug af assistance fra DJ's jurister for at få sine penge.

»Jeg fotograferer nogle gange bryllupper og har aldrig tidligere haft problemer med at få mine penge. Så jeg var slet ikke nervøs, da jeg tog på opgave for et ældre par, der skulle giftes. De så billederne og var meget glade for dem. Men da jeg sendte regningen, hørte jeg aldrig fra dem igen. De svarede ikke på mine mails, og til sidst måtte jeg overgive sagen til DJ's jurister,« fortæller Anne Mette Welling, der fik sine penge, 14 dage efter at DJ havde truet med inkasso.

Læs resten af artiklen og gode råd til, hvordan du får dine penge, her.

0 Kommentarer