Forbundet fester for pressede Aller-freelancere

Først fredag d. 15. eller mandag d. 18. juni vil Arbejdsretten tage stilling til Aller Press og Dansk Arbejdsgiverforenings klage over Dansk Journalistforbunds blokade-varsel.

Først fredag d. 15. eller mandag d. 18. juni vil Arbejdsretten tage stilling til Aller Press og Dansk Arbejdsgiverforenings klage over Dansk Journalistforbunds blokade-varsel.

"Det er helt urimeligt, at det skal tage så lang tid. Jeg har svært ved at se problemet i, at vi har meldt denne blokade," siger formand for DJ Mogens Blicher Bjerregård.

Aller Press og DA har klaget over DJs varslede blokade mod Aller Press, som vil have ret til at videreudnytte freelancernes materiale uden at betale ekstra for det.

Mogens Blicher Bjerregård mener, at det er afgørende, at forbundet for lov til at varetage freelancernes interesser.

"Hvis man virkelig tror på det fleksible arbejdsmarked, er man nødt til at anerkende, at der er nogle spilleregler. Det er utrolig vigtigt, at den enkelte freelancer kan bruge sin organisation. Ellers sidder de alene over for store mastodonter. Ikke bare inden for vores område, men også inden for andre områder ser vi, at der bliver flere og flere freelancere. Det gælder ikke kun i Danmark, men også i resten af Europa," siger Mogens Blicher Bjerregård.

Torsdag den 14. juni midt på eftermiddagen holder DJ et støttearrangement for Aller-freelancerne med taler og musik i forbundets gårdhave.

"Det er vigtigt, at alle som har bakket op om denne sag, får lejlighed til at styrke sammenholdet," siger Mogens Blicher.

Faglig konsulent Hans Jørgen Dybro, der var i Arbejdsretten torsdag for Journalistforbundet, oplyser, at arrangementet for Aller-freelancerne har mere karakter af at være en demonstration end en fest.

"Der er ikke noget at fejre, men det er en svær tid for mange freelancere, som kan risikere at miste en stor del af deres indtægt. Vi vil demonstrere over for Aller Press, at vi er utilfredse med, at man fra Allers side dikterer vilkår, der ikke er rimelige. Aller Press vil have alle rettigheder uden at give noget for dem," siger Hans Jørgen Dybro.

0 Kommentarer