Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:21 15.06.2021 Anna Sol Jørgensen

Forbrugerombudsmanden: Det er ulovligt at kræve at tagge andre i SoMe-konkurrencer

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt virksomheden Café Venedig for at have afholdt 12 konkurrencer på Facebook med ulovlige krav til brugerne, skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Det ulovlige krav blev i tilfældet med Café Venedig stillet, idet caféen krævede, at Facebook-brugere taggede en ven, de ville dele præmien med, for at deltage i konkurrencen.

Og det er i strid med spamforbuddet, fordi der dukker en notifikation op hos den, der bliver tagget. Det er en overtrædelse af markedsføringens forbud mod spam, fordi notifikationen dukker op, uden at den taggede person har givet samtykke til notifikationen.

”Ifølge markedsføringsloven har enhver ret til selv at bestemme, hvem de vil modtage reklame fra, og derfor må en virksomhed ikke sende fx notifikationer på sociale medier uden først at indhente modtagerens samtykke til det. Virksomheder må heller ikke få andre til det på virksomhedens vegne. At de sociale medier giver nem adgang til det, gør det ikke lovligt for virksomhederne,” siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i pressemeddelelsen.

SENESTE NYT

Flere nyheder