Forårets læsertal: Flere aviser går frem

Onsdag frigav TNS Gallup maj måneds læsertal. Både BT, Børsen og Politiken går frem på print, mens især EB taber terræn. På nettet bliver politiken.dk overhalet af både bt.dk og tv2.dk 

Tidligere på ugen frigav TNS Gallup maj måneds læsertal for de danske print-aviser.

Sammenligner man læsertallene i det nyeste kvartal – gennemsnittet fra marts til maj – med kvartalet inden, går flere betalingsaviser en smule frem. Det gælder både BT, Børsen og Politiken, samt alle de større regionalaviser.

Mindre opløftende ser det ud for især Ekstra Bladets print-udgave, som relativt set tegner sig for den største læsertilbagegang i perioden. Men også Berlingske samt nichéaviserne Information og Kristeligt-Dagblad har mistet læsere i perioden marts-maj, sammenlignet med perioden februar-april.

Det er værd at bemærke, at det er første gang i år, at BT – som breakede Se og Hør-skandalen – oplever læserfremgang på papiravisen. Også på nettet viser tal fra Danske Medie Research, FDIM, at bt.dk overhaler Politiken.dk og sniger de sig op på en tredjeplads over de største online-medier målt på antallet af brugere. Også tv2.dk klarer sig bedre end politiken.dk.
 

0 Kommentarer