Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:51 12.07.2022 Sandra Kaarsgaard

For mange masseskyderier: Amerikanske medier kan ikke følge med

Med mere end 320 masseskyderier i år, må amerikanske medier prioritere, hvilke skyderier der kræver dækning med korrespondenter på stedet, og hvor længe, fordi de ikke kan dække alle.

Det skriver Washington Post.

Der er 174 dage tilbage af 2022. Det betyder at der i år har været omkring halvandet masseskyderi om dagen i USA. Derfor er redaktører nødt til at prioritere dækningen på baggrund af dødstal, særlige omstændigheder og på antallet af journalister på arbejde. Det betyder, at mange skyderier ikke får nogen væsentlig national dækning.

For udover skyderier har amerikanske medier også brug for at dække nyheder som krigen i Ukraine, høringer efter stormen på Capitol Hill og almindelige dag-til-dag-nyheder. På den måde kan det være svært for redaktioner at balancere nyhedsbilledet.

”Hvis man dækkede hvert skyderi på forsiden, ville amerikanske aviser desværre kun melde om skyderier hver dag. De er så almindelige, at vi er nødt til kun at dække de mest afskyelige skyderier,” udtaler New York Times’ redaktionschef Marc Lacey til Washington Post.

SENESTE NYT

Flere nyheder